Breaking News

Bantal Besar, Bantal Kecik....


Assalamualaikum...

Mesti korang suspen kan bila baca tajuk entry cik nor kali ni.Macam pelik jer bunyinya..Alah..bukan ada pelik tu.Tu sebenarnya biskut.Kami kat Kelantan panggil biskut bantal sebab bentuk dia 4 segi macam bantal.haha.Biskut bantak kecil tu memang glemer sangat masa aku kecik2 dulu.Bila pergi kedai runcit kat kampung mesti beli 20 sen or 50 sen.Murahkan dulu.Sekarang dah tak dapat kot.huhu.Yang biskut bantal kecil tu adik aku beli 1kg.Harga dia kalau tak silap RM9.00/kg.Rasa biskut bantal kecik nie macam pedas2 sikit.

While biskut bantal besar pulak baru timbul.Aku sendiri pun baru jumpa nie.Sedap juga rasanya.Yang nie roomate aku suka sangat.Yang tu dia punyalah tu.Aku pinjam jap nak ambil gambar.Harga yang dah siap packing RM2.00.Kalau 1kg tak tahulah plk berapa.Tak sempat nak servey.Kalau tak silap aku biskut bantal nie ada satu saiz lagi.Saiz sedang.Kalau jumpa aku post kat sini.

Ok itu saja untuk kali ini.Jumpa next entry...:)

36 comments:

  1. akak pun suka sangat biskut bantal nie.rajin bawak sekolah...

    ReplyDelete
  2. mama suka yang merah tu, sedapp.. tapi sekarang dah tak boleh makan yang cam ni.. gusi sakit la cik nor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap yng kecil tu tp mcm keras skit...hehe..mama kna beli yg bsr tu la..rangup..:)

      Delete
  3. Makan biskut nie sambil tgk tv layan oooo..;)

    ReplyDelete
  4. biskut bantal ni kalau makan tak ley nak stop... addicted jadinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..btl tu farah..tgk2 dah hampir habis..:)

      Delete
  5. makan sambil tengok tv..boleh abes 1 tin..haha

    ReplyDelete
  6. tak cukup, bantal kat rumah pun boleh dimakan...eheee :P

    *gurau

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mampu ke nak mkn bantal tu...haha

      Delete
  7. zaman kecik2 dulu suka gak makan bantal kecik ni..
    sebungkus seposen..tu je yg mampu...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlu mmg sgt2 murah.skarang harap maklumlah...mmg xdpt dah dgn harga seposen tu...huhu

      Delete
  8. Kegemaran ni..sya suka bantal besar.

    .salam kenal..sya folo blog norminieza..klu singgah ke blog saya ya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..ye ker?samalah kita..:)
      thanks ya..:)
      tp link awak kat shoutbox tu tak blh buka..huhu
      please ltk yg baru..nak follow balik..:)

      Delete
  9. alycia suka biskut bantal yg kecik2 sbb dia pedas ;)

    tq singgah blog Alycia yer... slamat berpuasa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..samalah kita..:)
      welcome...selamat berpuasa kembali..:)

      Delete
  10. Assalammualaikum....normie,

    rasanya biskut nie dulu mselim3 pun pernah makan sedap.... tp sekarang susah nak cari hanya kedai tertentu aje ada..kedai lama2...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam
      mmg sdap mselim...btl tu..tak banyak dah org jual biskut2 mcm ni..huhu

      Delete
  11. biskut ... teringat zaman kanak-kanak senyumm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedappppp beli 20sen balut guna surat kabar lama ja masa tu he he he makan sikit2 jimat ha ha ha

      Delete
    2. haha..nostalgia sungguh klu igt masa kecik2...haha

      Delete
  12. Cik Nor..akak dah lama sangat x makan sekut bata ni..tp masih boleh ingat lg camne rasanya...nnt blanje akak makan sekut ya..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kak..balik raya nnt jgn lupa beli bnyak2 yer..hihik
      InsyaAllah...:)

      Delete
  13. kalau raya memang sedap ni..

    ReplyDelete
  14. biskut bantal.. ingatkan bantal betul2.. tu yg before baca entri pelik, bukan gmbr bantal pun. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..aisya dah tertipu...biskut sbnarnya..:)

      Delete
  15. Replies
    1. haha..ramai rupanya peminat biskut bantal nie..:)

      Delete