KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, June 23, 2013

Tapai Pulut...


Asslamualaikum..

Selamat hari minggu ye.Tapi aku dah kerja hari nie.Aku hari minggu, hari Jumaat dan Sabtu.hehe.Apa khabar semua.Semoga chat2 lah semua hendaknya.Eh..apa mimpi cik nor nie siap tanya khabar lagi.Buang tebiat rasanya.Haha.
Oklah berbalik kepada gambar kat atas tu.Harap korang kenal apakah itu.Aku memang suka makanan kat atas tu.Kepada yang tak kenal tu mai sini aku kenalkan.Tu lah tapai pulut.Biasa kalau kat Kelantan time raya lah banyak tapai nie.Tapi kalau kat umah aku sentiasa ada jer.Apa yang penting rajin buat.hehe..Tapi aku rajin makan jer.muahehe.
Tapi nie kakak aku buat untuk tempahan kalau tak salah aku la.Tapi yang tempah tu dia letak dalan bekas tupperware yang kecik2 tu.Yang nie untuk my family makan jer.Kalau tak salah kakak aku guna daun rambai nak bungkus tapai nie.Perghh..memang manis sangat2.Macam letak gulalah pulak..huhu
Oklah..that's all for this time.Petang nie ada idea aku updates lagi..hihi

Babai..:)

36 comments:

  1. feberet mama ni cik nor... mana nak dpt kat jb ni.. sejuk2 dimakan, terasa meletus2 di dalam mulut.. ecewahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..ye ke?Owh..jb ssh nak dapat....mama buat sendiri jer...snang je la mama..:)

      Delete
    2. buat sendiri yangg adorrrr... haha

      Delete
    3. hihik...snang jer tp kna ada rajin skit la..haha

      Delete
  2. Replies
    1. la..kna buat tu...nak tunggu raya lambat lagi..:)

      Delete
  3. sy mmg suke tapai pulut ni...jom mkn same :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker?samalah kita...tp cik nor thu mkn jer..hihik

      Delete
  4. err..m3h x berapa suka mkn tapai ni..setakat rasa2 ntu bleh lah..kalo mkn tu compem xleh abis..ngee

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..mcm tu lah plk?knapa mama?manis sgt ke?hehe

      Delete
  5. hehehhe.. saya un suka ^_^ prnh gax guna tapai ni utk exp bio.. uji yeast ke apa.. ahha *lupa :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. la..try buat tapai pulut plk..mesti jadi bestnya..hihik

      Delete
  6. feveret abg ipar saya nih . daun rambai susah nak cari . tapi klu ada pokoknya x de masalah lah . campur sikit ais , pas tu mkn mmg sedap ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ker?snang jer..sbb umah cik nor ada pokok rambai...mmg best..:)

      Delete
  7. ini le favourite Arwah AYah dengan mak awok sekaghang ni........ terus teringat kenangan dulu2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye ker?mesti mkn bnda nie terigtkn arwah..jgn lupa sedekan al-fatihah ye..:)

      Delete
  8. Replies
    1. haha..biar btl akak nie..smua org suka..naper kak?hihik

      Delete
  9. Tapai ? Err , najwa suka sikit sikit jee :D

    ReplyDelete
  10. ini terbuat dari beras ketan bukan? lezat nya

    ReplyDelete
  11. Okje pun suka gak tapai ni cik nor ...rasanya selalu tgk mcm pakai daun getah .....Belasah ajelah janji jadi tapai hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..samalah kita...biasa org guna daun getah ngn daun pisang jer..tp umah cik nor nak buat kelainan..hihi..btl tu kak..:)

      Delete
  12. sedapnya tapaitp dah lama ciksu tak makan.sejak dah kawin :)
    tapai tajam kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap...oo..ye ker?
      tak thu lah plk cik sue..huhu

      Delete
  13. Tapau memang sedap Cik Nor.. makan ngan mangga manis... Nallaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..akak pminat tapai jgk rupanya..samalah kita..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...