KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, June 25, 2013

Snogurt.....:)

 Assalamualaikum..
Cik nor datang lagi dengan gambar terbaru iaitu makanan berasaskan yogurt...Eh..betul ke apa yanga ku tulis ni.Hentam jer lah.haha.Kejadian nie berlaku pada hari sabtu malam ahad.Pening korang baca blog aku kan.Berbelik2..haha.Begini ceritanya...al-kisah....tayibbb..eh dah macam pendekar bujang lapoklah plk.Go true to the story.Seperti biasalah, setiap petang sabtu aku akan datang rumah sewa aku.Aku malas nak datang pagi ahad nanti mengantuk pulak kat pejabat.Masa aku datang tu roomate aku tak der kat bilik.Dalam hati aku may b dia g kerja kot.Dia tu rajin kerja dihujung minggu.Bukan macam aku , asal hujung minggu balik kampung.Dah siap2 kemas bilik..bunyi macam roomate aku balik.Sangkaan aku tersasar jauh, rupanya dia pergi kenduri kawen dengan kawan dia dari Johor.Dah borak2 n makan2 diorang decide nak g cari toto @ narita kat Wakaf Che Yeh.So, lepas solat magrib kami bertolak ke Wakaf Che Yeh sebab member roomate aku tu nak balik dah kol 10.00 mlm tu.Dengan masa yang agak terhad kami melillau mencari toto tersebut.Jumpa 1 kedai jual toto yang penjual nya bangladesh or pakistan.Tanya harga toto dia after diskaun.Tanda harga dia letak RM52.00 bila mintak kurang dia just potong RM5.00 ringgit je.Mintak kurang lagi tapi dia tak bagi.Dalam hati aku berkata harga dia macm murah lagi.Aku cakap tak payah beli lah.Beli lain kali sebab aku rasa macam mahal.Baik cari kat Pasr Siti Khadijah mungkin lagi murah.huhu.Member roomate aku cakap ok.Then masa nak balik tu dia sempatlah grab satu skirt warna pink.Cantik..hehe
Balik hantar member roomate aku kat stesyen bas express kat Tesco, kami singgah kat snogurt.gambar kat atas tu apa yang kami berdua ambil.Memang bestlah g makan snogurt malam tu sebab ada diskaun 20%.aku ambil nak penuh bekas dia dapat RM11.00 jer.While member aku pula RM10.20.kurang sikit pada aku.Best tau snogurt nie sebab dia masam2 sikit.Kalau tutty fruity tu aku tak suka sangat sebab dia manis.huhu.Cantik tak aku punya bahan campuran dia.Berwarna-warni kan?Yang kawan aku kuarang skit warnanya suram...haha.Miss Wanie jangan marah yer..haha

Oklah aku stop dulu.Aku curi masa bos aku keluar makan.Kalau tak memang aku tak se4mpatlah nak updates blog hari nie.huhu.babai..:)

42 comments:

  1. Cari toto?

    Sport toto nombo ekor tu ke?

    haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. toto org buat tdo la...haha..sport toto tak de kat wkaf che yeh..haha

      Delete
  2. hoho snogurt! mmg best. tp musim jerebu ni, asyik skt tekak, tak berani nk telan bnda2 sejuk. uhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu mkn sblm jerebu melanda..hihik..jaga kesihatan ye..:)

      Delete
  3. yo ko sodap? saya tak pernah cuba.. maybe boleh try gak pasni..

    salam perkenalan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sdap...cuba la...:)

      salam perkenalan kembali..:)

      Delete
  4. nampak macam sedap la cik nor.. aiza tak pernah cuba lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap..kna cuba tu aiza..hihik

      Delete
    2. hihi.. kalau cik nor cakap sedap memang aiza percaya..

      Delete
    3. hihik..terima kasih aiza..:)

      Delete
  5. sedap memang sedap.. tapi mahalnya.. tapi kalau sedap apa salahnya

    ReplyDelete
  6. itu lah.nmpak mcm sedappp je.blanja arrr kite org semua ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap en.harith..nak blanja smua org mmg tak dapatla...klu nak blanja en.harith sorg blh kot..haha

      Delete
  7. Snogurt..? 1st time dengar... Kt Kelantan ke?
    Snogurt ni adik-bradik Tutti Frutty ek? (^_^)
    Nampak cam sedap jea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...yap kat kelantan sebelah Selera Cik Siti...:)
      lbh kurang lah kot....sdappp..hihik

      Delete
  8. tak pernah makan lagi... tapi nampak sedap tu... yum yum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. trylah kak..sdap...tp mahal skit la..:)

      Delete
  9. macam-macam skrg ni kan...tutti frutti..gelato...snogurt..yogogoyo(betul ke ek...)hehe

    ReplyDelete
  10. sedap je tgk snogurt tu Cik Nor..
    tak pernah makan lagi ni..hehe:)

    ReplyDelete
  11. salam..
    alaaa cik nor ni..cam tau2 je yaya nak g mam snogurt ni nti..huu
    baru nak merasa..tutti dah rase..yg ni lum rase lg..cam sedap je tu.. ^,^

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam
      jgn lupa rasa yer...sdap..:)

      Delete
  12. lapar pula... hadoi dear nor buat entri lapar nih. isk isk... nanti belanja momoy tau. sape suh buat entri nih. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..blh2..tunggu momoy trn kelantan...hihik

      Delete
  13. Nmpak sedap la.. ermm rasa mcm xde jer snogurt kt area farah..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sdap farah..tak manis mcm tutty fruitty tu...la ye ker?sabar2..skit lg ada lah tu...:)

      Delete
  14. rupe eo ja huduh tok comey po cik nor. tp dedap do'oh nih! hakhakhak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..dah tibul pon miss wanie nie..ya btl..sdap..nak g mkn plok..haha

      Delete
  15. lol tak kena paw dgn bangla kena paw dgn snogurt pulak ye cik nor...hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...