Breaking News

My BFF Car...


Assalamuaikum...

Sebenarnya dah lama my bff aku mms gambar kereta dia excident tempoh hari.Dah masuk 2 minggu aku rasa.Tapi aku jer yang tak sempat nak post kat blog nie.huhu.Al-maklumlah banyak kerja..hihik.Mesti korang nak tahu dia exsiden dengan apa kan?Dia eksiden sorang2 jer langgar bukit  ke apa ntah..huhu

Sebenarnya dia dalam keadaan nak parking dah.Dia sebenarnya nak tekan brek tp entah kenapa tersilap g tekan minyak.huhu.Pakai pulak safety shoes lagilah tak rasa tekan minyak kuat.Kat depan tu memang dah kena tukar baru.Satu lagi aku rasa oil filter bocor kot..huhu

Dekat sebulan jugak dijangka kereta dia dok kat bengkel.Dia claim insurans rasanya.Baru 2 bulan guna kereta nie dah jadi cam gini.Nak buat macam mana malang tak berbau..redha jer la...

Oklah cukup untuk kali ini.Salam ahad..:)

30 comments:

  1. menakutkan..nasib baik tak apa2..

    ReplyDelete
  2. saya kira ni excident kat orangnya.. alhamdulillah selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan degn org tp sendirian...alhamdulilah tuan empunya kereta selamat...

      Delete
  3. Keta auto ke.....tu yg kena hati2 sbb selalu org tersalah tekan minyak.....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap..auto...bahay jgk auto nie klu tak berhati2..huhu

      Delete
  4. kesian..nasib baik orgnya tak ape2...kena lebih berhati2

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..tuan dia tak apa2...tu lah pasal..huhu

      Delete
  5. Ya Allahhh. Kalau y tsilap tekan tu y takut tuu. Nasib xd apa2 tuannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..tuan dia tak apa2...huhu

      Delete
  6. auii..sib baik leh claim insurans kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..tu lah pasal..klu nak bayar sndiri blh tp kerin g jgklah poket..huhu

      Delete
  7. salam..
    huuu bhye kan..yaya pon kdg tertekan jgk pedal minyk tu..nsb baik depan xde pape..dan masa tu tekan minyk xdela kuat sgt..nthla..nak kata leka,xde pon,kaki ni ade mata kot..tetibe nak tekan minyk.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam
      tu lah cik yaya..kna sentiasa berhati2...:)

      Delete
  8. teruk juga keretanya.. nasib baik kawan cik nor tak apa2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap...alhamdulillah tuan dia tak apa2...

      Delete
  9. Kakak Teena baru je amik kete dia dari workshop, accident jgk, tp lg teruk..

    ReplyDelete
  10. alahai baru 2 bulan ke pakai kereta tu....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal...kereta tak per blh baiki...alhamdulillah tuan dia x apa2...

      Delete
  11. Siannya.... nak buat camne dah nak terkena....
    Cuba amalkan baca doa naik kenderaan ,,.... in sya allah Allah lindungkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal kak..
      InsyaAllah...moga Allah sentiasa lindungi kita..aamiin

      Delete
  12. mula2 tengok gambar tu ingatkan darah...lepas belek betul2...ooo...x rupanya...

    ha ah memanglah kalau pakai safety shoes x rasa... sebab tebal kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah pasal..cik nor igtkan darah gak..huhu

      bahaya pakai safety shoes nie...tebal..tak rasa tkan pedal minyak tu kuat..huhu

      Delete
  13. nasib baik takde pape kan.. huhu

    ReplyDelete
  14. bru 2 bulan guna kereta tu... uikkk syg nya... tp nak bt camana.. dah nak 'terjadi' kan. nasib baik dia xde pape.. syukur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..syukur alhamdulillah tak der apa2..

      Delete