Breaking News

Bila Aku Rajin Masak..:)

 Assalamualaikum

Hari aku nak balas dendam yang semalam punya.haha.Semalam aku tak dapat nak hupdates entry baru.So, hari nie aku updates 2 entry dalam satu hari.Hebatkan aku...hihi...Sebenarnya gambar nie aku ambik minggu lagi...nie konon2 nya nak raikan budak praktikal umah aku yang akan menamatkan tempoh praktikalnya n akan keluar dari rumah sewa tu pada hari sabtu.So, pagi Jumaat tu roomate aku ajak g Pasar Siti Khadijah then aku belilah apa yang aku nak masak...Nah tengok hasil masakan yang tak seberapa dari Cik Nor...haha.Harap Zue tak kecik hati walaupon aku masak simple utk dia...Sori yer zue tu aje yang akak mampu masak untuk zue...hihik
 Yang nie buat mangga siam roomate aku beli.Then buatlah dessert untuk malam tu.Akulah tukang habiskan...haha..Buruk lantak betul aku..:)
Yang nie pulak pisang lemak manis.Baguskan aku hidang dalam plastik macam tu jer.Biasalahkan orang bujang...haha.Kalau ada mak mentua..malu dia nak mengaku aku ni menatu dia..haha..Ya Ampun future mak mentua...Cik Nor tak buat macam ni bila dah kawen nanti..hehe

Oklah..sebelum aku merapu dengan lebih panjang lagi baik aku stop kat sini...jumpa lain entry...:)

49 comments:

  1. hehe..simple2 pun yang penting perut terisi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..btl tu nana...kenyang tu pasti..:)

      Delete
  2. klu depan mak mertua, msti mak mertua jeling2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mesti lah..tp menantu wat tak thu jer..haha

      Delete
  3. baeknya dpt roomate mcm cik nor nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..hujung minggu jer masak ifah..klu hari2 kerja..kat kdailah jawabnya...hihik

      Delete
  4. kdg² memasak makan mmg puas hati..mangga!!nyum².. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap btl tu mime...walaupon simple tp mabeles...haha

      Delete
  5. Wah...... Mmg menjaga kesihatan betul kalian ye...... Banyaknya sayur!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..jaga kesihatanlah sgt akak..klu hari kerja hari2 nasi goreng naik jemu dbuatnya..hihik

      Delete
  6. hahaha... rajin masak cik nor..hihi...
    cik akak lambat lagi nak masak nie semua..hahaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...senang jer tu cik akak..sambil main2 pon blh masak..main campak jer dlm kuali n periuk tu..haha

      Delete
  7. pandainya cik nor memasak.. nampak sedap.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..blhla skit..sdap tu xthulah..bg cik nor sdaplah kot..haha

      Delete
  8. <---mohon ajar makcik ni boleh?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah...main campak2 jer mek..haha

      Delete
  9. salam kenal dik

    wahhh rajinnyee masak .. bagus2 .. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kembali kak..
      haha..hujung minggu jer tu...hari kerja jadi pemalasla...haha

      Delete
  10. mangga siammmm.. terliurnya..sok nak p danok la..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi..jauhnya g beli mangga..nnt beli utk cik nor skali yer..hihik...:)

      Delete
  11. rajinnyer dia masakkk...cam tu la br leh jadi idaman kalbu...sape xtau la...ekeke :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari minggu jer en.harith...haha..idaman kalbu mak dan ayah saya jer...haha

      Delete
  12. ini baru di kata kan....anak dara rajin....pasti beruntung sapa jadi suami normi nie nanti he heee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..jgn puji lebih2..nnt dah kawen jd mls plk kan...hihik..InsyaAllah...:)

      Delete
  13. lama tak makan makanan mcm ni...

    ReplyDelete
  14. perghh sedapnya!

    btw, blog anda dlm blog list saya :)

    ReplyDelete
  15. xpela kak..walaupun simple, orang akan hrgai apa yang kita dah buat..tetap dianggap special.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap btl tu mimie...yg pnting ikhlas...:)

      Delete
  16. wahhh rajinnyaaaaaaaaaa... nampak sodap sodap belako.. terus mak raso lapor hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..sekali skala masak mak dara...dah blh start masak utk lunch nie mak dara..haha

      Delete
  17. simple2 pun sedap bah nampak tu cik Nor..nyum!
    uisk...mangga siam tu buat kecur air liur..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik...blhlah atie..skali sakala masak..:)
      hari2 kalau ada manggag kan best..:)

      Delete
  18. air tangan ank dara mesti sedap ..wlupun simple..boleh jadi calon adik ipar ni..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ye lah tu kak sura nie..adik ipar?haha

      Delete
  19. mmg stail bujang habis tu cik nor...hehehe... :D

    ReplyDelete
  20. rajinnye masak
    byk lauk pauk tu
    ni kembang kuncup klo mak mertua dtg..eh future mother in law erk..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..future mother in law...mother in law tak der lagi..:)

      Delete
  21. salam..
    untungla rajin masak..hehe
    boleh msak selalu lepas ni ok. ^,^

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam
      rajin lah sgt cik yaya..hihik
      insyaAllah...

      Delete
  22. seyes ini mmg sedap
    simple xbermkna xsedap
    cik nor pndai masak! nk wat menantu
    anak muda remaja lg. eheks! hahahaha!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm..ye lah tu..haha
      adik tak der ker?
      haha

      Delete
  23. Replies
    1. haha..entah lah dua2 asyik bz jer..:)

      Delete
  24. Walaupun lauk simple gitu, tapi bila makan reramai sedap aje cik Nor....
    Hehe bab pisang dalam plastik mak mertua faham tu, sebab duk bujang haha

    ReplyDelete