Breaking News

Chim Chum Oh Chim Chum Part 1

 Assalamualaikum...

Saper2 yang singgah kat blog aku nie memang tak sah kalau tak layan gambar makanan yang aku sajikan.Ayat cam bestkan.Tapi ayat jer best makanan tak yang disajikan dah habis hadam di dalam perut masing2.haha.Makanan bukan main lagi..ambik tak henggat dunia.Tapi nak makannya 3 orang jer.haha.
 See...sekeliling dapur untuk masak seafood kami tu penuh dengan bermacam2 jwenis seafood kami ambil.Nak buat macm mana dia cas RM18.90 per person.Tu yang kami ambil tak henggat dunia.haha.Nie nak kena makan sampai pecah perut nie.Memang nak pecah pon malam tu..haha
 Sempat lagi possing..baru nak start makan masa nie..tu muka ceria dan hepi sokmo.haha.Apasal muka aku cm bulat jer.May b Tudung tu buat muka aku jadi bulat kot.haha.Aikk..nak salahkan tudunglah pulak..sedangkan badan tu memang dah mendadak naik.huhu.Asyik makan, makan dan makan mana tak naiknya....huhu
 Nie dua2 budak praktikal.Diorang nie satu bilik tp satu rumah dengan aku.hihik.Konon2 kiut lah possing macam tu zue..haha.Yang si Siti tu bukan main lagi nak makan guna chopstik tp last2 sekali garfu jgk jadi mangsa.Takut seafood tu terbang katanya..haha
 Alahai...muka aku lagi bulatlah bila tengok gambar nie.Tolong2 saper pandai edit gambar.Kuruskan sikit muka aku yang bulat itu...haha..Apa2 pon maintain kiut kan..haha..Ne kes masuk bakul angkat sendiri...jangan marah yer kawan2..:)
Nie eksyen jer lebih makan tak der lah sangat..haha.Dialah nak makan sangat2 chim chum..Aku tak mo sebab aku tahu kedai nie tak sedap.Tapi tak nak menghampakan dia, aku ikutkan saja.huhu

Oklah..setakat nie dlu untuk part 1...jumpa di part 2 nanti...ok..tunggu....:)

64 comments:

  1. ayakk.. nasib baik dah lunch..hehe..
    banyak betul..sya pun tak larat nak makan gamaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tahu tak per...mkn apa lunch td nana?

      Delete
    2. banyak la kak..kalau bagitahu karang akak mengidam pulak..hehe

      Delete
  2. la la la la...nasib baik Farah dah lunch kakak Normi sayang...ekekeke..kalau x mau kepingin ni... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..jgn marah yer adik farah ku sayang..sj nak tayang jer..haha

      Delete
  3. Teringin nak mkn steamboat.....sedapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah..k.mia mlm nie ajak cik abg g mkn..:)

      Delete
  4. hohoho...lama tak layan steamboat wooo ~

    ReplyDelete
  5. memang xsah lah kalau layan gambar tp masalahnyer bile nak ajak kite org nie..ehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...jgnlah en.harith...lyn jer gambar kiut sy tu..jauhlah nak en.harith makn...terign jgk nak srh en.harith belanja..haha

      Delete
  6. nampak cam sedap..tp akak x berapa suka sangatt steamboat ni..kalau orang blanje mesti suke kot...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kak sura..bukan main lagi..nnt jgn lupa srh cik abe blanja yer..haha

      Delete
  7. banyaknya makanan.. suka3.. kat mana ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat al-mina, jln pengkalan chepa, kelantan..:)

      Delete
  8. sedapnyaaa... minta sikit boleh ? hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..dah habis la anna.....sori..:)

      Delete
  9. la....lapar la pulak bila tengok banyak banyak makanan ni..=\

    5 jenis roommate yang akan anda temui

    http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/04/5-jenis-roommate-yang-mungkin-anda.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..sja jer nak srh org lapar..jgn marah ye..:)

      Delete
  10. kedai mane ni? murah sangat 18.90 per person

    ReplyDelete
    Replies
    1. D'Mina..kat P.Chepa tp tak best sgt..best lagi kat Food Village..:)

      Delete
  11. selera nampak... terbaek..! hehee
    harga murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..harga mmg murah tp service very bad..huhu

      Delete
  12. sedakk nyo makey chim chum, jaa lamo doh x gitu... iskhh..terliur wesss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ko jaa...kna g mkn tu...tp jaa jgn makn kat d'mina sbb xsbb ctu...jaa g mkn kat food village bru sdap..kat food village lagi murah rasanya..hihi

      Delete
  13. sedap2..air liur dah meleleh nie...nor belanja plezzz...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..sorilah...dah habisla...blh tp kn mai cni lah..:)

      Delete
  14. nyum-nyum..nak tumpang makan nie..ada lagi tak yang tinggal..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak cik akak dah habisla....lain kalilah yer cik akak..hihik

      Delete
  15. tu la perasan jugak asal masuk blog ni je nampak gambar makanan...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..maafla penulis blog nie suka mkn..harap maklum..:)

      Delete
  16. Seafood pun kena kawal makan, banyak2 boleh kena gout. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya mkn sebulan skali jer..tu pon sbb kwn ajak..klu tak mmg tak gla...thanks bg info..:)

      Delete
  17. Replies
    1. hehe...g mkn ye sha..jgn biarkan prut tu masuk angin..:)

      Delete
  18. Banyak nya makanan Cik Nor.. sedap2 plak tu!..
    pastu murah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihik..tu namanya mkn sampai pecah perut..haha..tapi service very bad..:)

      Delete
  19. Waaa, untuk tiga org, memg boleh kata bnyk tu, penuh meja,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...tu tahap tamak haloba..tak habis pon..:)

      Delete
    2. hahaha, kalau lana pun, jadi cmtu jugak. Kita dah byr kan, mcm syg plak lau amik skit, :D

      Delete
    3. hihik..tahu tak per...bayar mahal jgk tu...sure lah kna ambik bnyak kan..:)

      Delete
  20. Wah wah wah. Sedapnye. Dah la tengah puasa hari ni. Haha. Terliuq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker?sorilah tak thu ada org puasa..huhu

      Delete
    2. hehe..nnt buka puasa g mkn chim chum k..:)

      Delete
  21. amboi kak..bnyk nya mkan..klau sy la, msuk sikit je kut..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...cik mmg mkn banyak...pengakuan berani nie..haha

      Delete
  22. kalau steamboat yang harga per pax tu, memang kena makan banyak2 , kalau tak , rugii kan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap..mmg per pax..tu yang ambik banyak2..klu tak mmg rugi..:)

      Delete
  23. i love seafood :)

    cik Nor memang comel ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...michelle...cik nor jarang2 blh lah mkn..elergik..:)

      wah puji nampak..terima kasih..:)

      Delete
  24. Lebih kurang Johnny jugaklah ni Cik Nor...kalau nak makan banyak jangan sulamkan air...jadi lambat sikitlah kenyangnya haha
    Mana ada bulat... sedang2 aja ma!!! come le tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu akak...lama gler rasa melepak kat cntu nak habiskn...tak ada jgk yg tak habisnya...haha
      ye ker?terima kasih akak ku sayang..:)

      Delete
  25. I know that this is so funny story.. ^^
    but sometime I dont know How does it mean (bahaya Melayu)..

    Cik Nor a kind person although you know that ni Kedai tak sedap ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Why u say like that?huhu
      You just writte in English but i will answer in Malay..:)

      OO...because this restaurant so expensive, the food not suitable with my taste n the services very bad..huhu

      Delete
  26. lama xjengok2 blog akak...huhu...akak, nti mkn kt food village...tp hrga dia RM19.90 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..mana cik lynn hilang..huhu...Mahal tak per asal steamboat dia fresh...yg kat d'mina ni tak fresh .udang pon dah lembik..huhu.Pekerja dia plk tak mesra..huhu

      Delete
  27. err... chim chum ni yg kat mana..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. er...D'Mina, jln p.chepa, kelantan..:)

      Delete
    2. owh.. dah penah pi dah kat situ.. best...

      Delete
    3. asal penang.. tapi hari tu ada attachment kat hospital USM kelantan..

      Delete
    4. oo..ye ker?pptlah familiar ngn tempat tu..:)

      Delete