KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, April 18, 2013

Breakfast Ala-Ala Omputih....:)

Assalamualaikum....

Al.kisah..tayibb....eh...naper pulak nie.Mesti teringt cerita P.Ramlee.Al-malkumlah peminat tegar filem-filem dahulu kalo.hihik...Nie lah breakfast aku pagi Jumaat sebelum balik kampung.Ala2 omputih gitu.Harap jangan jeles sebab pagi2 aku dah tambah berat badan.Orang pagi2 pergi joging aku pulak tambah sparepart kat badan.huwaaa...

Ini lah akibatnya kalau banyak sangat membeli makanan di waktu malam.Nak tak nak terpaksalah Mc Chiken nie aku wat breakfast.Nasib lah tak basi.Kalau basi alamak rugi lah..huhu.Nie sebab entry nie lah.santai malam.Balik dari cafe tu aku melantak kuih-muih yang aku beli sebelum balik rumah.Mc Chiken nie housemate aku yg belanja.Tak ke banyak makanan malam tu.Dari membazir baik aku pilih yang mana harus basi cepat yang mana tidak..Membazir itu amalan syaitan..tak gitu kawan2?..:)

Oklah tak mo tulis panjang2 nak kawan2 blog bosan.Stop sinilah..ada masa updates lagi..:)

36 comments:

  1. AJ dah lama tak makan McD..
    Boikot terus...
    Hehehehheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pon boikot sebenarnya..tp org belanja tak kan nak tolak kan..huhu

      Delete
  2. nyom nyom..makan2 ja..berat nanti naik jangan menyesal..ahahha :P

    ReplyDelete
  3. letak dlm fridge, tak basi.. hehe.. selalu buat mcm tu.. *buruk perangai betul* hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..tp tak de tempat nak panaskan balik lah aisya...xper save cost..:)

      Delete
  4. Replies
    1. mmg sdap kak mia..pagi2 dah tambah kolestrol..:)

      Delete
  5. setuju...utamakan makanan yg tak boleh simpan dulu....yg boleh tahan lama kita makan utk breakfast pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy....suka2...ada org setuju ngn statement kita..:)

      Delete
  6. salam kenal dr m3h
    done follow sini

    ReplyDelete
  7. Lama tak pegi MCD...sini takde cik Nor..klu nak, kena balik Tawau baru dpt makan..hehe...sedap nya burger! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ye ker?cik nor nie pon org yg blanja..klu harap nak g sndiri tak dernya..baik cr nasi..haha..sabar atie..tunggu balik tawau mkn puas2..:)

      Delete
  8. betol juga tu , jgn membazir makanan yg masi elok.
    hehe ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap btl tu..selagi blh mkn kita kna habiskn..:)

      Delete
  9. Lame x ke sini.Cik nor ape khabar?Wah...beshnye org belanje. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. la ye ker?pttlah lama tak nampak sha kt shoutbox cik nor pon..hehe..chat..alhamdulillah..sha?mmg best..hihik

      Delete
  10. wah... mc chicken gitewww...lama x amik MekDi as bekpes...

    *uhuks...part panjang2 tu, sayalah yang suka up entry panjang2 tu... ekekekekee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgus tu farah...jgn tiru cik nor asyik nak tambah lmak kat badan jer..haha

      ye ker?nnt blh lah cik nor melalut lbh past nie..haha

      Delete
  11. kalau dah org bagi, pha is pun ambik je.. hehehe

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. xpayahlah mkn..mkn nasi ngn ulam lg best..haha

      Delete
  13. sekali sekala jadi omputih pulak he heee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..tol tu....sekali sbln blhlah..klu hari2 jd apalah badan cik nor tak thu lah..haha

      Delete
  14. amboi...mmg breakfast ala2 omputeh eyh..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal..tetiba terlepas bekpes ala2 omputih..:)

      Delete
  15. kekangan masa buatkan ramai org skrg breakfast style gini. huk huk

    ReplyDelete
  16. bila nak belanja mak pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.. nak jugaaaaaaa... (hehehe mode gedik pepagi ahad ni .. sila abaikan ya hahahaha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nak blanja mak dara blh tp mak dara kna trn sni la...haha..tak per..hari cuti bersama family...hihi

      Delete
  17. betul tu cik nor...org dh belanja....sambar aje hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki jgn ditolak..musuh jgn dicari..hihik

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...