KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, December 13, 2012

Monsoon Cup Part 3

 Dalam part 3 n last season for Monsoon cup at his year...smua gambar dalm nie muka aku ada.mcm2 posse ade...yang nie gambar aku ngn kakak aku.test kamera katanya...tp last2 nampk clear so aku upload jer lah kat blog aku nie..hehe
 Yng nie pon sama jgklah..tp yg nie dr jarak yg dekat lah..tp knapa aku nampak cm gemuk jer..Atau mmg aku sudah berisi..ohh..tidakkkk...nak kna diet nie..huhu
 Yang nie cam sweet2 gtu...haha..posse ala2 manja gtu..uwekkk...manja konon..manja kat mana pon aku tak thu lah..haha.gaya meluat bla org tgk ader la..haha
 yess..gambar nie i like sbb dia nice...bkan gaya yg dbuat2..gaya santai n selamba...tambah2 aku kelihatan sgt slim...ala2 model or miss world gtu..haha..korang jgn tak thu g monsoon cup pakai wedges tu...balik umah sakit kaki...padan muka cik nor..haha
 Gambar nie aku snap ketika tunggu kakak aku dftar ahli anak2 dia untuk boboiboy club...saja2 gatal nak possing walaupon tak cantik mana.haha.Nie..kat tingkat 2 Cindai Ballroom, Riyaz Heritage...Pulau Duyong..exclusive nong...:)
Gambar yang last nie..ground floor Cindai Ballroom...nie tgh tggu nk ambik borang kaji selidik nak dapatkan tshirt monsoon cup percuma..Beratur punyalah panjang...sampai aku kna buat muka tak malu pinjam pen ngn abg polis nak isi borang kaji selidik tersebut.Bila dah dapat 2 cop yg dia mahu..cepat2 kami g ke kaunter penebusan.Igtkan blhlah dapat tshirt siz kitaorang.Last2 baju saiz besar dah habis.Tingal saiz ank2 buah aku jer.Nka tak nak..ambik jer lah...rezeki jgn dtolak..Rezeki anak2 buah aku lah tu...hehe..

Oklah ckup setakat nie dlu catatan utk Monsoon Cup thn nie...InsyaAllah moga berjumpa lagi dtahn hadapan...See u with a new entry..:)

Wednesday, December 12, 2012

Green Apricot Follow & Menang



Green Apricot Follow & Menang


Jom join "GREEN APRICOT FOLLOW & MENANG". 

Syarat: 

1) Hanya perlu FOLLOW blog www.greenapricot.blogspot.com 

ataupun 

2) LIKE FANPAGE GreenApricot.Fashion 

3) Untuk follower di blog, perlu Copy salah satu dari 3 iklan greenapricot diatas ke blog masing-masing dengan tajuk 

"GREEN APRICOT FOLLOW & MENANG."

Nyatakan "SAYA JOIN" & link entry di kotak shoutbox. Kami akan pindahkan nama anda ke senarai peserta.

4) Untuk pengguna facebook , HANYA perlu LIKE sahaja.

Untuk menghargai rakan2 yang join GA ini, ada 2 gift yang disediakan. Satu untuk Blogger dan satu untuk friend yang LIKE fan page.

Setiap pemenang akan diberi kredit RM40 dan boleh ditukarkan dgn mana2 pakaian dewasa dan kanak-kanak di blog ini. Pemenang juga dibenarkan memilih pakaian yang bernilai lebih dari RM40, tetapi perbezaan harga perlu di tambah oleh pemenang. 

Pemenang ditentukan melalui cabutan bertuah.

Tarikh tutup penyertaan pada 13 JAN 2013.

Nama Pemenang akan diumumkan seminggu selepas tarikh tutup penyertaan.

kepada saper2 yg nak join leh la klik tajuk bawah  banner tu utk keterangn lanjut.Syarat2 tu aku copy puan tanah punya.Aku mals nak menaip..haha...maap puan tanah,,..:)

Tuesday, December 11, 2012

Monsoon Cup Part 2

 Ok hari nie aku sambung balik citer kat monsoon cup yg ada sambungnnya semalam.Pic kat atas tu kawasn tempat pertandingan.Aku tak thu lah org panggil apa.Tak kan jeti kot...Setahu aku jeti tu tempat pndaratan ikan..haha
Yang nie plk score board di mana kita dapat lihat mata yg telah dkumpulkan oleh setiap pasukan.Smua pasukan dr luar negara ada mata kecuali yg bawah skali tu pasukan yg msh blm mndapat sbarang mata.00(korang jgn nyanyi lagu najwa latiff dah ler,,,:)
Yang nie laluan utk peserta lalu utk ke perahu layar diaorang.Seblm perlawan bermula pengunjung bolh menaiki bot yang dsediakan utk melawat kawasan pertandingan.Dah kami lewat tak sempatlah nak naik bot tu..huhu..Rugi tau..InsyaAllah thn depan ...daptlah..hehe
Owh..tetiba jer terselit gambar aku plk..nie nak testing kamera sbnarnya.haha.Apasal aku nampak gmuk..nie mesti angin dah masuk dlm baju aku lah nie..haha.Tak mengaku diri dah berisi n gumok...huwaa..tak sanggup...:(
Sekitar kawasan berlangsungnya monsoon cup.Sori la..gambar tak blh nak zoom...nampak jauh n kecik jer..huhu
Yang nie pon samalah...Kapal layar pon nampak mcm kapal mainan jer..haha..bla lah blh beli DLSR jgk nie.huhu..teringin sgt,....:)
Owh..gambar nie aku ambik dr tingkat 2 Cindai Ballroom.cantik kan pemandangan dr atas nie...Sebenarnya kat cni lah tempat Boboiboy jumpa ngan peminatnya...jauh dr booth siri animasi lain...Special case skit..:)
Aduhai..knapalah adik aku sanap gambar aku tetiba aku jd org minya..huhu..mmg nak knalah adik aku nie...tp tak perlah korang tgklah pemandangan kat blakang aku tu.Anggaplah aku yg glap tu sbagai tiang bngunan jer..haha
Sekitar ketika pertandingan berlangsung..tp sayang kapal layar tu nampak kecik jer..Yang mana pasukan Malaysia pon tak thu lah..huhu
Cantikan pemandangan nie..Wallpaper tepon aku a.k.a header blog aku...so sweet bgi aku lah..Bg korang tak thu lah plk..haha
Yang nie masa mula2 nak msk smlm..Nie bru cantik posse dari anak buah aku...:)
Nie nak testing kamera tepon kakak aku..sbb tu muka mcm tak sedia lagi.Tgk muka aku mcm blur jer.haha.Kira ni gambar candid jer lah..haha
Ok..yang nie cantik...Bru ready nak snap pic...say cheese..haha..Aapasal adik aku tu nampak muka skit jer...badan dia hilang ke mana?huhu
Alahai yang nie knapa plk aku...org snap gambar aku tp aku tp aku pandang tmpt lain..Sebenarnya ada dua kamera.Sisi n depan..Aku dah confius nak pandang yg mana 1.huhu..Biasalah org glemer ramailah org nak ambik gambar kita(budget retis lah aku nie..haha)
Cer korang cakap mana yg cun antara 2 org nie....haha..dua2 mmg tak cun...oklah aku pon dah habis idea nak citer..kita jumpa dalam entry monsoon cup part 3.....see u soon..:)

Monday, December 10, 2012

Monsoon Cup Part 1

 Assalamualaikum.Wah...mcm dah lama kan aku tak update blog aku nie...Padahal 2 hari jer.tu pon sbb aku cuti hujung minggu.Nak buat cam mana umah aku tak der internet.Terimalah hakikat aku tak blh nak hupdates blog aku bla dah balik rumah..full stop...haha.Oklh berbalik kpd tajuk entry kat atas n gambar aku kat banner Bananana Land kat atas tu jgk.Gambar nie aku snap time kami g Monsoon Cup 2012 kat Pulau Duyung, Terengganu.Kami g hari Jumaat(07/12/12) iaitu har terakhir pertandingan.Masa sampai tu tgk carta kedudukan semua kumpulan yang bertanding.Agak keciwa jgklah blah Pasukan Malaysia berada dkedudukan paling bawah tanpa sebarang mata.huhu.Apa2 pon tahniah jgklah kpda pasukan Malaysia kerana berjaya ke peringkat separuh akhir.OKlah berbalik kpada gambar kat atas, gambar nie aku snap masa kami mula2 sampai n tgh tunggu beca nak msuk ke tempat karnival.Aku cantik jer possing tetiba anak buah aku blh pandang ke tempat lain n siap gosok mata lagi.huhu..tak sporting btl lah ko nie dik..)
 Wah..bukan main lagi adik aku nie possing...cantik plk atu aku snap gambar dia..kira clearlah walaupon guna kamera tepon yg tak brapa nak canggih nie.Orang lain g karnival besar mcm nie smua bawa camera DLSR...aku sambil sorok2 jer ambik gambar guna tepon aku..malu weh..nak beli tak mampu..huhu.Tak perlah gunakanlah mana2 kmudahan yg ada...haha.Ada rezeki dapatlah kamera tu nnt..aamiin...
 Amboi kat signboard visit Terengganu pon ko nak bergambar ke jie..Tak perlah...aku seorang kakak yng balik.Aku snap jer mana tempat adik aku nak bergambar.Apa yang pnting...kerjasama..eh apa kejadah plk aku promote citer kartoon glamer kat tv9 nie..haha
 Hah..ini part aku plk possing...tempat yang sama tp posisi yang berbeza...haha.Tp adik aku nie mmg dengki btllah.Bolh plk dia snap gambar aku time Kenderaan pserta Monsoon Cup tgh lalu..huhu.tp tak pe lah kira gambar candid lah tu..Yang anak buah aku lak sibok jer kat blakang tu.Dia bkn bergambar sama ngn aku...tu cuma kebetulan jer.Dia bergambar dgn kamera mama dia punya...harap maklum..haha
 Yang nie kat pintu masuk tempat berlangsungnya acara utk kanak2 kat Karnival Moonsun cup tu.Yg patung nie aku rasa dalam citer bola kampung kot.Aku igt nak ambik gambar tu Maskot tu je tp org taak putus nak bergambar kat kat stu so, aku snap jer lah saper saja yg ader kat ctu..haha.Tgk ada budak siap btlkan tudung lagi kat dpn maskot tu.Kira ko glemer lah dik blh masuk akak punya blog..haha
 Yang nie pula kat pntas utama dia...Semua maskot2 ada kata atas tu..maskot kat atas tu hanya kanak2 yang thu aku.Aku just snap jer.Jangan tanya aku apa nama maskot2 tersebut.Aku mmg tak thu..haha.Sorilah jauh sgt aku snap gambar tu...almaklumlah kamera tel aku tak blh nak zoom in..huhu
 Ok..yang nie plk.artis yng memeriahkan Bananana Land..Yang nie aku ambik gambar dari sisi sbb tu ada muka artis yang tak nampak.Sori lah yer...Jgn marah sy.Saya budak bru blajar nak snap gambar..haha.
 Yang nie aku aku main snap jer.Budak yang pakai baju biru tu bkn ader kaitan ngn aku pon.Aku snap sbb ada retis jer.haha.Apasal aku tgk Leez mcm tak mo bergambar jer.Adakah dia malu2 or demand tak nak bergambar ngn budak2.Eh ...salah tu..may b dia tak standby lagi nak bergambar.Sbb aku snap nie mcm gambar candid jer...haha
Okies,..yg nie baru ader kaitan ngn aku...dua org tu anak buah aku...tp sayang masa gambar nie d ambik leez g mana?dia tak der dalam gambar...Ok aku perkenalkan retis dalm gambar tu yang kecik kat ats tu Rykal(pekaon utama Aji Boy), yg dokung dia tu Riz Amin(yg nie pelakon drama, terbaru mesti korang igt dia berlakon sbagai doktor dalm citer Miss Octopus), Wanita cantk sblah dia tu Mimi Harris(Peserta Mystaz LG), Sblh dia plk Alex Yanz(Alah gengster dlm citer Bini2 Perkasa..watak dia Rico).Then mamat yg rambut ala2 penyanyi tu mmg penyanyi utama Drama band(alah dia yg nyanyikn lagu soundtrack dlm citer Juvana).Dan yang last tu Amran Ismail..dia pelakon drama jgk tp aku lupa tajuk cier dia pernak berlakon(Skarang dah jadi penyanyi plk...hebat gtu)

Oklah aku stop cni dlu....Tunggu sambungannya dalam Monsoon Cup 2012 Part 2 plk...daaa..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...