KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, December 6, 2012

Bila Kami G Kebun..:)



 Gambar nie dah lama aku rasa aku peram buat buat pekasam kat dalam aku punya pc kat opis.Bru hari aku bawak kluar utk ditayangkan kat blog aku utk tatapan my follower.Wlaupon ia tak menarik tp ia ckup menarik bg aku..haha..Perghh..tgklah k.long aku bkn main lg bawak parang n cangkul bagai...mcm dia  yg g tanam pokok buah-buahan kat kebun ayah aku kat hulu Kelantan.Lokasi kebun aku nie Limau Kasturi, Gua Musang, Kelantan.Klu saper2 pernah naik keretapi dari KL ke Tumpat mesti korang pernah nampak stesyen keretapi Limau Kasturi ni.Klu korang tak tdo la..haha

 Nie aku snap dri jarak yg dekat...Blakang tu adik aku.Tak nampak dia bawak apa ntah.melenggang kangkung kot.haha.Yang blakang skali tu a.ipar aku.Klu tak salah dia bawak bekas bekal ayah aku kot.Sebenarnya kitorang tak de masa penaman anak2 pokok buahan ni dtanam.Kami g meronda sampai ke Kuala Lipis.Dkat ayah dah siap tanam bru kami datang balik.haha.Bertuah punya anak kan.huhu

 Nie..aku control ayu..bawak bakul bekas anak pokok buah2han...tu jer lah mampu aku bawak.Dah mmg dasar pemalas.haha.Eh..kat blakang tu motor sapolah plk interframe...tak perlah dia nak tumpang msuk blog aku jgk tu...igt motor sepupu aku..Tp rupanya bukan..dia dah balik guna motor yang lain.Kami igt nak trn bawah tempat ayah menanam pokok tp ayah tak bg sbb keadaan kawasan yg curam dan licin.Past tu, .banyak plk tunggul2 pokok yang tajam yg boleh membahayakan kami bla terjatuh..huhu

Anak buah aku Athirah yang semmangnya tak der kerja...snap gambar sendiri..Siap pakai topi Pasukan Kelantan. Konon2 semangat pasukan Kelantan lah tu..haha.Dia semangat igt ayah dia nak bawah g Stadium Shah Alam.Tp hampa ayah dia nak g sbb tak cukup budget..haha.aku tak igt masa nie Kelantan Lawan apa ntah utk final apa entah...haha

oklah sampai sni dlu coretan aku utntuk kali ini....lain kali aku tulis panjang2 lagi....bai

Tuesday, December 4, 2012

PENCARIAN BLOGLIST ASMAR ARAFAD



key syarat2nya adalah seperti di bawah, cuma 4 syarat penting :-


1) BUAT ENTRI BERJUDUL PENCARIAN BLOGLIST ASMAR ARAFAD ;

2) FOLLOW BLOG ASMAR ARAFAD ; TEKAN BUTTON FOLLOW JEW

3) KLIK BUTTON G+ (GOOGLE PLUS) ADA DI ATAS ENTRI INI ;

4) COPY BANNER YG COMEL+HUDUH TUE KE ENTRI KAMU DAN 
     LINK KAN KE ENTRI INI ;

5) LASTLY HANTAR LINK KAMU KE RUANGAN KOMEN OK ; DONE



Aku dah mmg dasar pemalas..aku copy jer Asmar Arafad punya syarat2 dia..haha..klu korang nak join leh la click kat tajuk bawah banner tu....Good Luck smua..:)

Thank You Kak Mia..:)

Assalamualaikum...

Entry nie aku tuliskan kan khas buat kak.mia dari blog mialiana.com coz dah buatkan banner yg cantik utk blog aku yg tak seberapa ni...huhu...korang tgaklah belah kanan blog ader gambar wanita muslimah tgh main laptop(laptop apple lagi...jgn jeles..hehe)



Nielah rupa banner aku yg k.mia tlong buat kak khas untuk aku.Cantikkan...nak tunggu aku buat sendiri...mmg tak terbuatlah...sebb aku nie buta it..org dah buat tutorial pon aku still tak blh buat jgk..haha..mmg jenis minah blurr..haha..aku dapat banner gift percuma dr kak mia masa dia promosi besar-besaran masa follower dia bertambah.Tak igt lah plk brapa....maaf k.mia...aku igt nak link kat cni segmen yg k.mia offer kat smua tp aku tak blh nak buka lah plk blog k.mia..huhu

Sekali lagi terima kasih banyak buat kak mia sbb buat banner percuma yg cantik utk saya....:)Kepada sesiapa yg nak tepek banner aku akt blog korang leh arr ambik kod dia kat bawah tu....(tak paksa yer...klu sudi la..hehe)

See u in next entry...:)

Monday, December 3, 2012

Minum Air Nyior Muda Di Kala Petang

 Tgk anak buah aku nie..bukan main lagi possing...sbnarnya dia sj nak hilangkan boring menunggu air kelapa muda dia sampai.Gambar nie aku snap masa kitaorg g minum air kepala muda kat tep sawah padi.Mmg best tau minum air kelapa muda kat cni.Walaupon nampak panas tp angin sepoi2 bahasa tu memmbuatkan kami tak terasa sgt bhang panasnya.Nie saat akhir untuk menghabiskan cuti seminggu..mmg tak thu nak g mana ptg2 ini tmpat yg kami tujui...Gerai air kelapa muda tepi sawah....:)
 Nie adik bongsu aku.Skrang nie masih menuntut kat UMP, Pahang.Dia nie pemalu skit orang nya.Pantang org nak snap gambar dia.Sure dia pandang tempat lain..haha.Aku nie jenis jahat skit...dia tak nak pandang aku..tp aku still snap jgk...haha...peace..:)
 Korang tgklah dua beradik nie..serius btl muka.Muka yang tak sabar nak minum air kelapa muda with car kuey n Pisang goreng panas2.haha.Korang teka yang mana adik aku n yanga mana adik aku....haha.Yg hujung tu kakak aku...while yang besar belah sini adik aku...haha..(dah mcm kakak aku lah plk) jgn marah yer jie....gurau2 jer...hehe
Emmm..aku pon tak lepas peluang jgk nak possing.Nie gambar before g gerai air kelapa muda tu.Bukan main lagi aku ngn anak buah aku.Dah macm mak Datin n anak...Berpossing siap pakai spek hitam lagi.Dah mcm nak g shopping..padahal nk g minum air kelapa muda jer...haha..Korang tgk anak buah aku sblm sampai gerai air kelapa muda..pakai tudung bukan main litup lagi....bla sampai gerai air kelapa muda tu..smua terbang entah ke mana..haha..Nasib baiklah ko baru darjah 1 dik..huhu

Oklah aku stop cnie dulu...lain kali klu ade citer2 best aku post lagi kat cni....babai....:)

Sunday, December 2, 2012

Bloglist 2013 By #Jemah

-

 Syaratnya aku copy tuan empunya blog jer..haha

- Follow blog aku *wajib*
- Follow twitter aku *if ada account*
 - Tulis entri dengan hanya meletak banner diatas dan backlink dientri ni *ce teka aku buat dekat mana banner ni?* :p
- P palang S: kalau nak letak link blog aku dekat bloglist korang punnn boleh ^^

Good Notes..:
 No need to tag anyone *kalau nak,digalakkan* sebab taknak susahkan korang
I know mungkin kurang dapat sambutan but walaupun hanya 4 link,akan dimasukkan juga dalam bloglist okay?



Kpada sesiapa yg nak join leh lah klik kat banner tu..:) Selamat Join Bloglistt.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...