KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, October 4, 2012

Khamis Oh Thursday....:)




Assalamualaikum....


Hari khamis mmg hari yg aku tunggu2 stiap kali tiba hujung minggu.Bukan apa nak reha t kat umah puas2...n nak layn tdo puas2 jgk..ahaks(itu salah satu keburukan yg ada pada diri aku)haha.Tak der lah..hujung minggu waktu aku nak kmas bilik sewa aku..dah lama rasanya tak kemas blik sewa..asal hujung minggu jer aku asyik balik kg jer...klu jauh tak perlah jgk...nie tak 1 jam dah sampai..haha


Klu mggu lepas aku balik kampung, aku tlg mak aku buat kuih nak hantar kat kdai.So, aku ada citer dsebalik tu...huhu.nak thu ker tak?Klu korang tak nak thu pn aku still nak citer gak..haha..mlm first aku tlg mak aku wat kuih tu ada someone curi aku punya karipap..aku tinggal jap jer g blik termenung...blik datang balik nak smbung kerja aku kira balik karipap yg aku dah buat...tetiba aku tgk sebiji karipap aku dah dok kat luar tmpat ltak karipap.Pelik jap aku..aku tanya mak aku sapo punya kerja nie..mak aku cakap Kelabu punya kerja lah tu..Aku cam plik gak lah coz tak kan kucing mkn karipap kot..huhu..aku pk2 punya pk n telek punyak telek karipap yg dah kna mkn suku tu..tgk cam gigi dia kecik2 jer..sah nie bukak kelabu punya kerja..nie tikus punya kerja.

Esok mlm nya aku ambik perangkap tikus ngn ayah aku, aku ltk karipap sbg umpan dia.Perghh,.tak sampai 1/2 jam terus dia masuk perangkap aku.Igt kan besar tikus tu, tp kecik jer mcm yg korang tgk dalm citer kartun tu..haha.Suka hati aku bla dia dah masuk perangkap.Tak der dah bnda yg nak curi aku punya karipap...haha.

Mlm esoknya aku terpaksa ubah tempat pasang perangkap tikus coz kucing aku kelabu dah kacau tempat aku biasa pasang.Umpannya mlm nie kuig gederam...kuih yang bulat1 mcm gelang warna coklat nak hitam tu...hehe.Alahmdulillah...kna lagi...

Begitulah citer aku ngn tikus utk minggu lpas...utk minggu nie aku tak thu lagi nak citer apa kat korang..tak sure nak balik ke tak lagi mggu nie..:)

psst...followers aku yang ke -156  Aril Impian....Klu saper berminat nak kna leh arr kli kat nama dia tu...:)

Wednesday, October 3, 2012

Wordless Wednesday #08









Psst....Thanks a lot kepada Crew Fathi coz follow saya...n kpada Ct N Honey sila tgglkan link blog anda kat kotak menjerit sy supaya blh saya follow awak balik..:)

Monday, October 1, 2012

Decoration At My Room..:)

Assalamualaikum dan selamat pagi semua....

Ermm....sopan aku pagi nie...before wat kerja...so aku crlah mood dlu dgn menulis blog..tak nak tulis panjang2 pon hari nie,,,tak der idea sesangat nie.Hari aku nak tulis ikut apa jer yg kuar dari kepala otak aku yg tak brapa nak btl nie..huhu...

Perghh...tajuk entry hari decoration at my room.Mcm best kan???tak mmg sgt2 tak best....haha.Korang jgnlah gelak bla korang tgk apa aku buat kat dinding bilik sewa aku.Dgn idea yg tak brapa nak kreatif aku decorate lah bilik aku yg entah apa2 jadinya...Mesti korang prasan dari mana aku dapat bnda alah yg aku tampal kat dinding tu...??korang igt tak entry aku sblm nie yang pasal hampers raya .Hah...korang g belek balik entry tu apakah yg aku tampal kat dinding tu...haha...

Sure korang gelak guling2 lah bila korang thu apa sbnarnya yg aku tampal kat dinding tu....Aku igt nak buat mcm bntuk kubah masjid.Last2 bla member blik aku tgk dia ckap mcm huruf 'W'.So, dia perasanlah aku aku nak tulis nama dia 'Wanie'....haha...Buat cik wanie my roomate jagn marah yer bla baca entry nie...just gurau2 jer...mmg W for wanie..haha..(Ayat nak ambik hati...:),,)

Aku rasa tu buka decoration tp tu rsok ration...haha..tp oklah ...nak buang sayang so, aku gnalah idea tak kreatif aku untuk buat memenuhi ruang bilik aku yg kosong..(kosong bukan lagu najwa latif yer...)..tp masa buat bnda nie aku nyanyi gak..ahaks...

oklah..cukup stakat ni utk kali nie lain kali aku updates lagi..babai...

psst..tak der followers barula hari nie..huhu

Sunday, September 30, 2012

Blues Ahad...:)


 Ihsan en.Google (lbh kurang mcm nie lah nasi lemak yg aku mkn td.)


Assalamualaikum

Selamat pagi uolls....perghh ayat tak henggat dah macm ayat retis lak aku guna perkataan uolls tu..haha..Over acting lak aku nie...tak per lak bukan sokmo pon bak kata org kelantan.

Mesti korang tgk rest2 kat umah kan hujung2 minggu mcm ni.Aku lak sedang melawan mood mls nak kerja bla kerja bermula dhari ahad.Klu korang blues monday while aku lak blues sunday...Eh pandai lak aku reka blues baru untuk diri aku..haha...

Sebenarnya nak buat kerja still tak der mood lagi...so aku layanlah blog dulu n tulis lah apa yang patt...huhu.Pagi td kol 7.30pg aku sampai kb.Perghh...selamba jer aku tdo dalm bas pg td..mengantuk punya pasal aku lyn jerlh..Lantaklah org nak kata apa..haha.Yg pnting aku nyenyak tdo...nasib sedar bla kat2 nak sampai stesyn bas...haha..

Sampai kat stesyen bas kb bukan main awal lagi tp nak tunggu bas ke tmpat kerja hampir stgh jam jgk la.huhu.Nasib lah aku msk kerja kol 8.30pg.Kol 8.15pg kot aku sampai opis...alhamdulillah tak lwat lah..mals nak balik umah sewa aku trus jer masuk opis...hihik....Nie pon baru siap mkn nasi lmak mak aku yg aku paw sblm kuar rmah td..Alaa..lupalah plk nak snap gambar before mkn td..haha..sori yer lain kali aku snap..nanti aku google jap yer...haha

Klu nak berkenalan nagn aweks dari jepun sila klik cni....Princess MoMoy...Miss momoy jgn marah..i promete u laks..ahaks

psst.....saper yg follow aku, .aku akan promote kat setiap entry yg aku updates...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...