KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, July 24, 2012

4 Ramadan......

Assalamualaikum....

Alhamdulillah....sdar tak sdar hari nie dah hari ke 4 umat islam dmalaysia berpuasa...begitu jgklah dgn aku.Harap2 ramadan tahun ini lbh bermakna dari thn2 yang sblm ini.Moga Allah sentiasa merahmati aku hingga ke akhir ramadan...aamiin.

Rasanya ramadan tahun ini adalah thun ke 3 aku bepuasa berjauhan dari keluarga.Tp thn nie aku bersyukur coz aku blh sllu balik kg bla hjung minggu.Klu dlu hanya  1x or 2x aku blh balik dalam bulan puasa untuk berpuasa with family tersayang.Klu dulu buka puasa sorg2, sahur sorg2 n g terawih pon sorg2.Huhu..memang menyedihkan..Klu korang mmg blh menangislah..tapi aku tabahkan jgk hatiku demi mencari rezeki.

Tahun kira aku beruntunglah leh berbuka n bersahur berdua.Korang jgn salah salah sangka plk.Bukan husband tp dgn roomate jer...haha.Bila aku nak kawen???? entahlah...aku serahkan kpd takdir Allah...Hanya kpdanya aku berserah.....Klu cepat jodoh aku maka cepatlah aku kawen..klu lambat..lambatlah aku kawen....huhu

Apalah aku merapu dpagi2 bulan ramadhan nie...sblm bos aku masuk..balik aku out dulu.Lagi pon aku guna broadband dia without permission..haha.buat jahat dbulan puasa.Kuranglah pahala puasa aku nnt...Ya Allah ampuni hamba mu yg lmah nie.....

Oklah sampai cni dlu coretan aku untuk kali ini.Lain kali aku tulis panjang lbar lagi..babai....:)

Sunday, July 22, 2012

Salam Ramadan....



Assalamualaikum.....

Firstly...aku nak ucapakan selamat berpuasa kpd smua umat islam dseluruh dunia.Walaupon agak terlewat skit tp aku ttp nak ucapkan jgk..hehe.Sorilah yer aku dah tak der internet..so, pinjam jerlah broadband org lain punya.Ni aku pnjam bos aku punya.Dari minggu lpas lagi dia bagi aku.

Dah lama benar aku tak menulis kat blog aku nie.Aku sbnarnya sgt2 bz sejak bertukar kerja baru nie.Tambahan plk internet kat opis plk tak der.Tambah ahrulah blog aku skarang nie.huhu.Nie pon aku curi masa aku skit untuk updates blog nie.Nnt korang tertunggu2 plk ape citetr terbaru aku...

Semalam hari pertama puasa.Dugaan besar dihari pertama bila aku tak blh tdo mlm pertama sahur.rasanya aku bantai durian banyak sgt...sehingga panas badan tak lelap sgt tdo..nak tdo lps shur pon tak lelap jgk..aku bgn awat kerja rmah macm biasa.After siap smuanya kakak aku ajak g round the world..haha/tak der lah jejalan nak cr lauk utk bebuka.Aku igt after g jalan kpala aku mkn ok.Tp...hanya Allah yg thu..makin sakit aderlah.Aku igt akak aku nak g kejap jer..huhu...kol 6.30 bru sampai rumah.Hadoii..migrain aku.Dkt2 nak berbuka aku bantai tdo..tak tahn sgt sakit kepala...Aku rasa mmg dah kuranglah pahala puasa aku semalam.huhu.

Tp alhamdulilah..after mandi  n telan penadol aku blh g terawih untuk mlm kedua....Syukur pada mu Ya Allah.....

Oklah aku stop cni dlu...lain kali aku tlis panjang2 lagi yer...babai..sayang korang smua...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...