KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, April 19, 2012

Ilmu Yang Perlu Dikongsi Bersama..


Panduan ini dikirim oleh rakan-rakan dan saya sekadar ingin berkongsi dengan teman-teman sekelian. Semuga ianya memberi kemanfaatan pada kita semua ..amiiin
Dikatakan :-
                 1.  Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
              2.   Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
                  3.  Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
                  4. Surah Al-WaqiĆ¢ah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
                 5. Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.
                 6. Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
                7. Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
               8. Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
             9. Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.
              10.  Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.
Seterusnya, bagi menangani Syaitan Durjana, dikatakan juga:-
Ketika anda membawa AL-QURAN, respon syaitan ialah biasa saja, tengok je...
 Ketika anda membukanya, syaitan mula curiga.
 Ketika anda membacanya, syaitan mula gelisah.
Ketika anda memahaminya, dia mula kejang.
Ketika anda mengamalkan AL-QURAN, dalam kehidupan setiap hari, dia stroke....
Teruskan membaca AL-QURAN dan mengamalkannya agar syaitan terus stroke.
 Ketika anda ingin menyebarkan pesanan ini, syaitan pun mencegahnya.
Syaitan kata, 'JANGAN SEBARKANNYA, KERANA IA TIDAK PENTING LANGSUNG!'
Sebar-sebarkan info ini Wahai SaudaraKu~
Jangan kita malas dan mengalah.ini mungkin menjadi setitik amal jariah yang bakal terhimpun menjadi telaga di akhirat nanti.

Monday, April 16, 2012

Meet Apek (Khairul Fahmi Che Mat)..:)

Assalamualaikum....

Selamat pagi oulls....Ermm...hari aku dapat pinjam braodband awal..so aku updates lah blog awal skit.Ermm....nak citer pasal aper erk hari nie?Idea's please come to meeee......:)

Semalam kat opis aku ader lah gossip2 pasal apex nie...dgar2 citer dia putus cinta lagi...eh btl ker weh?cer story skit kat aku nie.Aku nie bkn nya cpt dapt brita mcm2 nie...huhu...errmm..baru nie putus tunang nie putus cinta,...past nie putus apa lah plk ko nie apex..haha....Ermm...kita ramai lah pemaian bola sepak negara yg solo skarang...Safee Sali dah sah cerai ngn wife dia, Aidil Zaquan pon dah cerai ngn Rita Rudaini...Apex dah kembali solo...ermm..mana2 yang tgh cari pasangn tu leh arr try 3 jejaka hot dpasaran nie..haha

Berbalik pada tajuk entry aku tu..smlam...aku melenggang kankong balik kerja...After beli roti  n my fovourite drink for breakfast.Aku lenganggang2 kangkong balik umah sewa aku..Alah bkn jauh pn...peloh pn tak sempat kuar..haha...Sambil jejalan2 sambil pandang blakang kot der motosikal langgar bontot aku lak..huhu..Rumah sewa aku tu btl2 kat traffic light..So, traffiuc dia jem skit lah..Aku biasa melintas tempat yg ader divider koz ctu lebih selamat...Mana ader kete or motor yg nak naik divider tu.haha..Aku dah lps satu jalan..nak lintas satu jalan slm masuk lorong umah aku...So aku dgr lah ader enjin motor yg nak melintas melintang arus..Dalam hati aku nk menyumpah seranah dah..Ade ker patut...bkn jaln dia tetiba nk melintas sama ngn aku jgk.huhu

Aku pon toleh..tgh mamat yg nak melintas melintang arus tu..perghh..bila pandang....Eh apex...Masa tu dia naik motor tak pakai helmet....mmg jeleslah nampak muka dia.Klu dia pakai helmet lama dah kna sumpah kat aku...haha..Aku pandang jer lah dia..tak jadi la aku nak marah dia..haha..Teruja jap aku tgk muka apex secara live..haha..Jakun weh ....mcm tgk aper lak..haha....No wonder lah klu aku slalu jumpa dia...Rumah dia areaa umah sewa aku jer...haha

Okey..itu saja utk hari ni..lain kali klua aku jumpa Norshahrul Idlan,Mat Yo, Pia ker...aku updates kat sini lagi..haha..Chow dlu...babai..muahhhh..:)














Sunday, April 15, 2012

Cerry Berry..:(


Image Detail

Assalamualaikum......

Lama btl kan aku tak menulis kat blog aku niu.bukan mlas nak updates tapi korang faham2lah opis baru aku nie tak der internet.Klu ada aku updates skali-skala tu may be aku g c or aku pinjam broadband engineer or bos aku.huhu.Kesian kan aku.Kna bersusah payah n menebalkan muka dmi nak updates blog yang usang nie...huhu.Tak updates kan nnt korang cakap aku lupakan korang plk....huhu.

Sebnarnya banyak cerita yang aku nak kongsi ngn korang semua tp masa tak mengizinkan aku berbuat demikian.Kat dalam phone aku tu belambak2 gambar tunggu utk upload dalam blog.Tp smua tu terpaksa dperam dahulu menjadi pekasam atas sbb yang aku tulis d atas..haha..Harap korang paham2 lah apa yg kau maksudkan itu...hehe

Hari nie..bos aku tak masuk opis rasanya....So engineer aku bg pinjam broadband dia.Dia tkut aku boring tak thu nak buat apa.Klu bos ader hraplah aku nak dok diam.Kejap2 msuk bilik dia...Ader bnda yng dia nak srh aku buat walaupon kerja yg dia srh aku buat sblm nie aku tak buat lagi..Kira makin brtambahlah kerja aku dlam masa 1jam....huhu

Aku tak bnyak idea nak menulis ptg nie..sbb aku kan cerry berry sjak smlam lagi.Tak telan pil chit kit teck aun...nampak dah kurang skit.Tak thulah kot kjap2 lagi dia memulas balik pn..haha.Sabar jer lah...aku rasa dah 4x aku kluar masuk  bilik temenung..haha..Entah aku mkn aper ntah...Klu mcm nie tak payah mkn ubat kurus.Baru 2hr macm nie...klu seminggu mahu kurus aku..haha.Tp yg tak than tu kna lalu dpn officemate lelaki klu nak g tandas..huhu.Control siut...4x kuar masuk tandas..buat2 cuci tangan la n mcm2 lah nak cover punya pasal....haha.Klu korang kna mcm aku nie...mcm mana korang cover g tandas?hahaha

oklah aku stop sni dlu..lain kali aku tulis panjang2 lagi....sayang n rindu korng smua...muahhhh

babai..:)





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...