KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, March 22, 2012

Funny Eggs Face Expressions...!

 

 




 
 

 

 

 

 


 


 

 



Wednesday, March 21, 2012

10 Fakta Menakjubkan Tentang Wanita

 





1. Kajian oleh Universiti Illinois mengatakan wanita lebih penyayang dan setia berbanding lelaki. Rasulullah S.A.W bersabda, “Ibu lebih penyayang dari bapa dan doa orang penyayang tidak akan sia-sia”.

2. Lelaki hanya mampu menahan kesakitan sehigga 47 Del tetapi wanita mampu menahan kesakitan sehigga 57 Del ketika sakit bersalin. Itu bersamaan 20 tulang dipatahkan serentak. Khas untuk lelaki, hargailah ibu dan isteri anda ♥

3. Wanita suka menangis tetapi bukan tanda mereka lemah. Wanita menangis untuk mencari dan mendapatkan kembali kekuatan diri. 

4. Wanita suka ‘shopping’ sebab itu sahajalah masa di mana mereka rasa dapat mengawal keadaan mengikut kehendak mereka. 

5. Mengikut kajian, dalam keadaan stress atau situasi tidak terkawal, lelaki cenderung untuk mengelak tetapi wanita cenderung memilih untuk menyelesaikannya.

6. Kajian menunjukkan memori wanita lebih kuat berbanding lelaki terutama perkara yang berkaitan dengan emosi. Sebab itu wanita lebih sensitif. 

7. Naluri wanita lebih kuat dari lelaki. Ibu lebih bersikap melindungi dan tahu secara semulajadi bila situasi merbahaya untuk anak sedangkan bapa perlu berfikir sejenak sebelum sedar akan bahaya. 

8. Rasulullah S.A.W bersabda, “ Apabila memanggil akan engkau dua orang ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.”

9. Wanita yang menyusui anaknya akan diberi satu kebajikan bagi setiap teguk susunya. 

10. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu ♥

Tuesday, March 20, 2012

Lama X Updates Blog....

Happy Smi... 


Assalamualaikum.....

    Sori lah bnyak2 coz dah lama btl aku tak menulis kat blog nie.Klu ader pon aku just Join GA jer..Sekadar untuk memeriahkan suasana jer....haha.Menang tu tak pernah lagi lah.Tak der rezeki lagi lah tu kot.Cuba lagi lah yer Normi Nieza di masa akan datang...haha.Aku sbnarnya banyak nak kongsi ngn korang smua tp apakan daya kat opis aku skarang tak der internet.Klu skali skala aku terlepas guna internet tu bermakna aku guna yg org punya lah.haha
    Banyak jgkalah gambar yg terbengkalai dalam pendrive n galeri tel aku nie.Terlupa nak bawa balik pendrivelah.Lupa nak bawak kabel usb lah.Macam2 hal lah plk aku nie.Klu kat opis ader internetkan snang.Smua tu tak tertinggal...haha.Alasan aku jer sbnarnya tu...Nie aku balik awal n terasa nak datang cc n updates aku punya blog.
   Aku tulis lah aper jer yg keluar dari otak aku nie..haha.Aku balik awal hari nie bkn aper sbb bos aku ader tetamu.Klu dia tak der tetamu sure kol 6 bru aku leh kuar opis.haha.Jahat aku nie.mls aku nak layan bos aku.Hari2 kna balik lwt klu byar ot tak per gak.Nie free jer.Klu tempat kerja lama leh gak aku RM10.00 satu hari aku claim ot.haha.Perghh..mengata bos baru aku lah plk..tak baik tol aku nie...haha..Ampun bos..:)
   aku dah tak der idea nak tulis aper lagi nie.Aku stop cnie dlu lah...aku gambar best2 aku uploadlah nnt yer...babai..muahhhhh..:)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...