KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Wednesday, March 14, 2012

“Contest Teka Angka Shakiddo.com


1.Dah LIKE
2.Dah buka
3.RM1019.35
4. Contest ini dianjurkan oleh shakiddo.combersama sponsor hazmanfadzil.com dan sharidawati.blogspot.com ”

Wordless Wednesday....

unbelivable photos pretty interesting 16 Unbelievable Photos Pretty Interesting (27 images)

Monday, March 12, 2012

Contest Aku Suka Makan Coklat !!



Saya suka mkn coklat kerana dia enak, mengasyikkan dan ia juga blh menenangkan fikiran...:)

Nak tagged kat :
1) Mia Liana
2) Fyna
3) Nisa

Saper2 yg nak join leh la klik kat banner tu...:)

































































Sunday, March 11, 2012

6 Tips Kulit Cantik Dan Sihat

sekarang nie saye nak share tips kulit cantik dan sihat. sape xnak ade kulit cantik kan? kalau tanye kat semua orang. semua mesty kate nak kulit cantik. sebab bile kulit cantik, akan menambahkan keyakinan dalam diri kite. boleh bergaul dengan orang ramai. boleh buat kerja dengan elok.

Source - InTrend Nov 2009

1. Makan makanan berkhasiat. Hindari atau kurangkan makanan yang mengandungi lemak dan berminyak. Kamu juga perlu menghindari makanan yang boleh menyebabkan punca kepada masalah jerawat dan berminyak. Contohnya kentang goreng dan minuman soda. Kamu perlu mengenalpasti makanan yang tidak perlu untuk tubuh kamu. Ini disebabkan setiap orang mempunyai keperluan yang berbeza. Kalau rasa kamu makan coklat hari ni, esok timbul jerawat. Hindari dari makan coklat. Banyakkan makan buah dan sayuran.




2. Bersenam dan Minum Air Putih. Minum air putih lapan gelas sehari dan bersenam secara teratur. Siapa kata anda tidak boleh bersenam setiap hari? Kalau anda merupakan seorang suri rumah, peluang bersenam memang ada. Pastikan semasa mengemas rumah, tutup kipas atau aircond. Biarkan peluh keluar dari tubuh anda. Lakukan aktiviti menyapu, mengemas dan mop lantai sebagai rutin senaman di rumah. Selain anda sihat, rumah pun kemas kan? jangan lupa banyakkan minum air kerana tubuh kita memerlukan air yang banyak. Kelancaran darah menjadikan kulit kembali berseri.



3. Cuci muka sebelum tidur. Biasakan anda tidur dalam keadaan bersih. Cuci muka terlebih dahulu sebelum tidur. Anda juga boleh menggunakan krim malam untuk membaiki tekstur wajah atau melembapkan kulit. Sekali seminggu gunakan pupur wajah. Jangan pula anda tidur dengan pupur wajah masih di muka!



4. Tidur yang cukup. Tidur lapan jam sehari amat penting. Ianya bertujuan untuk merehatkan badan agar sistem tubuh berjalan dengan baik. Jika anda tidak cukup tidur, anda akan menghadapi masalah jerawat dan tubuh lesu dan tidak bermaya. Selain itu, anda akan mula dikenali sebagai Pandawoman disebabkan wujud lingkaran gelap bawah mata!



5. Lindungi kulit daripada Matahari. Penting untuk kita melindungi kulit dari sinaran cahaya matahari. Ianya untuk mengelakkan muka menjadi merah, terbakar dan timbul garis kedutan. Pakai krim tabir suria sebelum anda keluar rumah setiap hari.



6. Berhenti merokok. Hey ladies! jangan merokok. Tak cun tau!

Jom Jadi Geng KBM


Saper yg nak join leh arr klik kat banner tu...:) Meh la kita sama2 tambah followers kita...hehe

Aku nak tagged kat :
1) Linda
2) Khai Riz
3) Eira Oshin
4) Katak Comel
5) Eija Amdan
 Selamat join smuanya..:)



























































































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...