KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, November 29, 2012

JaLan- JaLan @ Rantau Panjang

 Assalamualaikum smua..dh lama tol aku tak updates status aku sejak monzilla firefox buat hal.Sampai nak msuk blog pon tak blh..huhu.Nak join Giveaway pon ssh..Oklah aku ada masa skit nie..aku hupdate gambar kiataorag g jejalan kat Rantau Panjang(Zon Bebas Cukai tu..)Mesti korang pernah g kan?Kitaorg g hari apa dah..aku pon dah lupa la...Hari sabtu rasanya..mmg dah hari last kitaorang cuti seminggu sempena Keputeraan Sultan Kelantan, Deepavali dan Awal Muharam.Bukan main lagi adik aku sorng nie possing depan kedai handbag,,,belinya idak jgk...haha

Nie adik bongsu aku...igt g kat area jual bju nak tu nak membeli shelai 2 tp habuk pon tarak...haha..possing jer lbh...just window shopping je katanya..:)
Nie kakak sulung aku...apa yg dia tgk buat tu..cer korang teka?haha..dia tgk memilih spek hitam yg murah..katanya nak ganti dia punya spek yg dah retak seribu..ceh dah mcm tajuk lagu lah plk..haha..Sblm nie husband dia pernah beli spek hitam yg branded utk dia dia..nak thu dia dia buat apa ngn spek tu..dia g jatuhkan dalm lubang tandas kat mana dah...haha.Dia kat husband dia, dia tertinggal kat dlm tandas.Nasiblah husband dia terima reason dia yg tak munasabah saraewak tu..haha
Hah..yang part nie aku suka...nie kakak n anak2 buah aku sdang sibuk nak tggu giliran nak beli aiskrim baba..Memang bestlah aiskrim nie mcm2 campuaran ada dlm aiskrim tu.Skali tgk dah mcm abc pon ader.Tp abc with aiskrim.Rugi saper2 yg g Rantau Panjang klu tak beli aiskrim nie.Harga dia pon murah..cuma RM2.00 jer...mmg berbaloilah dgn rasanya yg so good..:)
Amboi..bukan main lagi kakak aku nie possing..tggl anak2 dia beli aiskrim...haha..Masa tak shopping lagi rasanya.Sbb tgk tangan kakak aku tak bnyak barang lagi..haha


Nie baru ada muka aku...4 dara pinggitan..haha..Wah nampak temban kan aku...Cam bulat jer muka aku..haha...Apasal si Hafizah tu baik jer dia possing kali nie..biasa tangan mesti tak dok diam klu possing ramai2...haha
Yang nie cam nakal2 lah skit diaorng posing..mcm2 aksi ada.Tp aku still macm biasa...still control cun..haha
Aweks cun katankan..terasayg tak pernah habis..haha

Kesimpulannya , kami igt nak g shopping baju, sandal , hanbeg made in thailand tp barang pada hari tu mahal gler coz ramai org luar kelantan datg shopping cni, so peniaga nie up harga barang mmg tinggi lah.So, kami just cuci mata jer...kami just borang bahan makanan jer...tu pon tak blh nak tawar langsung...beli setakat yang mampu jer la..huhu

Pssst..tahniah kpada Harimau Malaya coz menumpaskan Loas malm td.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...