KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Monday, December 31, 2012

SeLaMaT TaHuN BaRu 2013




Kerja Gila Tahun 2012...:)

Assalamualaikum...
Dah lama jgk kan aku tak updates aku punya blog nie.Nak buat mcm mana lah kan org banyak kerja.Buat2 jer sbnarnya.haha.Korang jgn cakap kat bos aku tau...Aku buat2 rajin jer walaupon pada hakikatnya aku nie mls..:)

 Korang mesti pelik kan naper lah cik nor nie ltk pic lipas kat blog dia.Dah crazy gamaknya cik nor  nie..haha.Sebenarnya ada cerita dsebalik pic lipas nie.Begini citernya..spt biasalah klu balik mestilah aku bawak balik segala jenis mknan utk stok aku waktu mlm.Mkanan yg aku bawak tu sure lah tahan lama n yg utama skali mestilah maknan kering mcm kuih kapit nie.Aku tak thulah korang panggil apa.Aku main ltak jer nama dia.haha..Klu salah harap korang dapat btlkan nya...:)
Nak djadikan cerita..adalah satu mlm tarikh n hari dia aku dah lupa da...Roomate aku ajaklah member dia kat sblh bilik aku nie jgk berborak kat bilik aku.Mula tu aku tggl diaorg coz aku nak g menonton tv kat tingkat bawah.Msuk bilik balik aku tgk diaorang tgh borak lagi.Perut aku lak lapar ..so aku mknlah kuih kapit nie..tak kan mkn sorg kot, so aku bagi lah kat diarng yg kat dalam plastik.Yg aku punya dah isi siap2 dlm tupperware..haha..Jahatkan aku bg kt org tp tak ltk dlm pinggan.Oleh kerana mengantuk sgt, biasalah dah kenyang mkn , mata pon mulalah layu...aku tdo awal skit dr diaorng.Ermm..nak thu apa jadi dekt aku punya kuih kapit tu?Adalah tggl sekeping lagi dalam plastik tu..bersama ngn lipas nie sbb roomate aku lupa nak ikat blk plastik bekas kuih kapit tu.huhu.

So, aku dgn tanduk dua kat ats kepala...muahhaha..lps solat subuh..aku igt blik plastik tu bersama dgn lipas tersebut.Lbh kurang 2 mggu jgk kot aku pelihara dia kat dalm blik aku..Aku nak dia survive sndiri ku dia nak kluar or nak hdup.Aku biar je dia mcm tu..jahat kan aku membuat kezaliman kpd lipas tersebut.Tak thu lah dari mana datangnya kekuatan lpas tu..mggu aku blk kg dia telah memboloskn diri dr  kurungan yg aku buat tu..blik2 member bilik cakap"kak nor, binatang peliharaan kak nor dah hilang"mcm kelakrlah plk ayat tu..haha..sejak bla plk aku bela binatang peliharaan???haha..begitulah citernya dsebalik pic lipas tersebut..hehe

Bila hujan nak reda nie..nak g mkn...perut dah lapar sesgt nie..huhuhu

Thursday, December 27, 2012

Khasiat Ayat Kursi

 Baca pada saat keluar rumah, 
70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi.
 Baca saat masuk rumah,
Kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu.

Baca setelah berwudhu,
Derajatmu akan dinaikkan 70 tingkat.

 Baca pada saat tidur,
Malaikat akan menjagamu sepanjang malam.

Baca setelah sholat,
Maka jarak antara kamu dan surga hanyalah kematian.

Sampaikanlah kepada orang lain,
maka ini akan menjadi Shadaqah Jariyah pada setiap orang yang Anda kirimkan pesan ini. Dan apabila kemudian dia mengamalkannya, maka kamu juga akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat...

Kenapa kita tidur kalau Allah memanggil?
Tapi sanggup tahan mengantuk saat menonton film selama 3 jam?

Kenapa kita bosan saat baca Al-Qur'an?
Melainkan kita lebih rela membaca timeline twitter, wall facebook, novel atau buku lain?

Kenapa kita senang sekali mengabaikan pesan dari Allah?
Tapi kita sanggup memforward pesan yang aneh-aneh?


 Kenapa masjid semakin kecil?
Tapi bar dan club, semakin besar?

Kenapa kita lebih sangat senang menyembah artis?
Tapi sangat susah untuk menemui Allah?

Pikirkan itu :

 Apakah Anda akan memforward pesan ini?

Apakah Anda akan mengabaikan pesan ini karena takut ditertawakan orang lain?

Allah Berkata: "Jika kamu menyangkal Aku di depan teman-temanmu. Aku akan menyangkal kamu pada saat hari penghakiman."

 Rasulullah SAW bersabda,

"Barangsiapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkan, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.
 
  

Wednesday, December 26, 2012

W.W #12

Sunday, December 23, 2012

Catatan Di Kala Hujan Menyirami Bumi

Assalamualaikum....

Sori yer smua..dah lama Cik Nor tak menulis kat blog nie.Bukan nya mls tapi masa yng mengizikan.Almaklum lah kerja melambak tp mls nak buat bginilah jadinya..haha.Bloglah tempat jd mangsa.Hari nie bos aku kluar jap g courier apa ntah so aku ambik kesempatan nie utk hupdates blog aku yg dah bersawang nie.Gamaknya skit lagi tak der org nak singgah pon blog aku nie.huhu

Asyik2 bla singgah tgk entry yg sama jer...Boringkan???Sebenarnya ada gambar yg aku nak share ngn korang tp mcm biasalah aku peram kat dalm tel dlu lah..Bila dah jadi pekasam baru share ngn korang.haha.Kan dah jadi entry ketinggan bulan.Baca btl2 BULAN...bukan ZAMAN.Nak hupdates kat umah biasalah org kaya mcm aku nie mana ade laptop n broadband.Smartphones??mmg jauh sama skali lah..Nan hadoo bak kata Azwan Ali..haha

Dua hari cuti hr minggu aku dok terperap kat umah jer.Hari Jumaat biasalah dengan pnuh kerajinan kemas bilik n cuci pakaian yg kotor.Then after mkn apa lagi...menternak lemak jer lah yg lbh.Hujan2 sdap tdo...ooo.haha.Biasalah kelantan dah tiba musim Boh aka banjir.Nak balik kg pon takut.Takut sngkut banjir...Blik2kan tetiba2 ada yg yg tak blh dlalui..tak ker aku kna mc 1 minggu..haha..itu mc aku buat sndiri kot..:)

Hari sabtu lah..lagi lah truk kerja aku..nak kuar mmg tak blh la..hujan lebat selebat-lebatnya...Aku siap smua kerja aku..tak lain dan tak bukan lah menternak lemak.Roomate aku lak..layan citer hindi...hurmm..mmg layan tol lah..kna plk Shah Rukh Khan yang berlakon.Perut lapar pon tak peduli la..haha.Klu aku tak pnggil g beli makanan sure tak berganjak..haha..Jangan marah yer Cik Wanie Sayang klu anda baca entry nie..haha.

Oklah sblm bos aku masuk baik aku stop dlu .Kan panjang2 tak sempat plk aku nak post kt wall.See u next entry.....:)

Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday#11


Tuesday, December 18, 2012

Air Terjun Lata Rek..:)

 Gambar nie aku dah lupa bla aku snap.Tp rasa2 aku mmg dah lama la...nak buat mcm mana aku suka buat pekasam kat dalm pc aku nie.Habis cerita n habis idea bru aku jumpa balik gambar nie.haha.Yg pnting gambar nie tak bertarikh.so tak nampak sgtlah gambar nie dah lama..haha..(glo punya pemikiran aku...yg pnting gambar nie dah lama you know...:) Cantikan air terjun dia...tp sayang waktu kami singgah nie cuaca panas sgt...tak berani nak g mandi..takut dmm..huhu
 Nie lah kerja adik n kakak aku.Tak kiara dmana berada asyik nak possing jer.Tp tak per aku seorang adik n kakak yg baik...layn jer kerenah mereka nie..:)
 Nie kakak aku...mcm2 stail possing ader...tp aku ttp lyn jgk lak...haha.Masa aku ambik gambar kakak aku nie..ada 2 org budak lelaki tgh mandi kat blakang tu..Dia mcm perasan aku ambik gambar dia.Sorilah dik akak ambik gambar kakak yer bknnya ambik gambar korang mandi yer...jgn nak perasan lah yer...haha
 Nie pon gambar dia  jgk...senyum cam lain lah plk...hihik...aku snap jer..yg pnting clear n sdap mata memandang.Klu tak sdap mata memandang sure dok dlm recycle bin dah..:)
Wah...gambar adik aku ni dah sama besar ngn kakak aku..haha..jgn marah jie..mmg ko berisi.....larikkk...aikk..mana gambar aku...mmg tak der lah...aku jd tukang gambar jerlah..tp tak per...aku suka ambik gambar...biarlah gambar yg aku ambik tu tak cantik.yg pnting aku puashati.Yang pntg rakan2 blogger jgn kutuk gambar yg aku ambik nie..haha

Oklah cukup setakat ini coretan aku buat kali nie..lain kali....jumpa d entry yg baru n best..:)

Monday, December 17, 2012

my 1st segmen : BlogReview By POLO



Saper nak join segmen nie jgn lupa click kat banner kat atas tu yer...:)

Nak tag kat :

Kak Ayu dr blog ayuinsyirah..:)

Harap2 dia sudi join lah...:)

BLOGLIST JANUARI 2013 AYUINSYIRAH "




syarat-syaratnyer :

1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
-Dah lama jadi followers kak ayu..:)
2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..
-Pages kak Ayu pon sy dah like..:)
3. macam biasa... letakkan banner yang ayu buat diatas tu hehehe tak cantik mana pun tapi ayu suka sangat bunga ros...kali ni warna kegemaran ayu,...purple..hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
-Kak Ayu saya suka ros merah yg bloglist sblm nie.hehe...Jap lagi sy link..:)
4. buat tajuk " jom join BLOGLIST JANUARI 2013 AYUINSYIRAH " 
-Dah siap...
5. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...
-Ok
hehehe...simple je kan.....ayu buka segmen ni sampai 31/12/2012 ...hehehe....jam 9 malam

Kepada kawan2 blog yg nak join jgn lupa click kat banner tu..:)

Thursday, December 13, 2012

Monsoon Cup Part 3

 Dalam part 3 n last season for Monsoon cup at his year...smua gambar dalm nie muka aku ada.mcm2 posse ade...yang nie gambar aku ngn kakak aku.test kamera katanya...tp last2 nampk clear so aku upload jer lah kat blog aku nie..hehe
 Yng nie pon sama jgklah..tp yg nie dr jarak yg dekat lah..tp knapa aku nampak cm gemuk jer..Atau mmg aku sudah berisi..ohh..tidakkkk...nak kna diet nie..huhu
 Yang nie cam sweet2 gtu...haha..posse ala2 manja gtu..uwekkk...manja konon..manja kat mana pon aku tak thu lah..haha.gaya meluat bla org tgk ader la..haha
 yess..gambar nie i like sbb dia nice...bkan gaya yg dbuat2..gaya santai n selamba...tambah2 aku kelihatan sgt slim...ala2 model or miss world gtu..haha..korang jgn tak thu g monsoon cup pakai wedges tu...balik umah sakit kaki...padan muka cik nor..haha
 Gambar nie aku snap ketika tunggu kakak aku dftar ahli anak2 dia untuk boboiboy club...saja2 gatal nak possing walaupon tak cantik mana.haha.Nie..kat tingkat 2 Cindai Ballroom, Riyaz Heritage...Pulau Duyong..exclusive nong...:)
Gambar yang last nie..ground floor Cindai Ballroom...nie tgh tggu nk ambik borang kaji selidik nak dapatkan tshirt monsoon cup percuma..Beratur punyalah panjang...sampai aku kna buat muka tak malu pinjam pen ngn abg polis nak isi borang kaji selidik tersebut.Bila dah dapat 2 cop yg dia mahu..cepat2 kami g ke kaunter penebusan.Igtkan blhlah dapat tshirt siz kitaorang.Last2 baju saiz besar dah habis.Tingal saiz ank2 buah aku jer.Nka tak nak..ambik jer lah...rezeki jgn dtolak..Rezeki anak2 buah aku lah tu...hehe..

Oklah ckup setakat nie dlu catatan utk Monsoon Cup thn nie...InsyaAllah moga berjumpa lagi dtahn hadapan...See u with a new entry..:)

Wednesday, December 12, 2012

Green Apricot Follow & Menang



Green Apricot Follow & Menang


Jom join "GREEN APRICOT FOLLOW & MENANG". 

Syarat: 

1) Hanya perlu FOLLOW blog www.greenapricot.blogspot.com 

ataupun 

2) LIKE FANPAGE GreenApricot.Fashion 

3) Untuk follower di blog, perlu Copy salah satu dari 3 iklan greenapricot diatas ke blog masing-masing dengan tajuk 

"GREEN APRICOT FOLLOW & MENANG."

Nyatakan "SAYA JOIN" & link entry di kotak shoutbox. Kami akan pindahkan nama anda ke senarai peserta.

4) Untuk pengguna facebook , HANYA perlu LIKE sahaja.

Untuk menghargai rakan2 yang join GA ini, ada 2 gift yang disediakan. Satu untuk Blogger dan satu untuk friend yang LIKE fan page.

Setiap pemenang akan diberi kredit RM40 dan boleh ditukarkan dgn mana2 pakaian dewasa dan kanak-kanak di blog ini. Pemenang juga dibenarkan memilih pakaian yang bernilai lebih dari RM40, tetapi perbezaan harga perlu di tambah oleh pemenang. 

Pemenang ditentukan melalui cabutan bertuah.

Tarikh tutup penyertaan pada 13 JAN 2013.

Nama Pemenang akan diumumkan seminggu selepas tarikh tutup penyertaan.

kepada saper2 yg nak join leh la klik tajuk bawah  banner tu utk keterangn lanjut.Syarat2 tu aku copy puan tanah punya.Aku mals nak menaip..haha...maap puan tanah,,..:)

Tuesday, December 11, 2012

Monsoon Cup Part 2

 Ok hari nie aku sambung balik citer kat monsoon cup yg ada sambungnnya semalam.Pic kat atas tu kawasn tempat pertandingan.Aku tak thu lah org panggil apa.Tak kan jeti kot...Setahu aku jeti tu tempat pndaratan ikan..haha
Yang nie plk score board di mana kita dapat lihat mata yg telah dkumpulkan oleh setiap pasukan.Smua pasukan dr luar negara ada mata kecuali yg bawah skali tu pasukan yg msh blm mndapat sbarang mata.00(korang jgn nyanyi lagu najwa latiff dah ler,,,:)
Yang nie laluan utk peserta lalu utk ke perahu layar diaorang.Seblm perlawan bermula pengunjung bolh menaiki bot yang dsediakan utk melawat kawasan pertandingan.Dah kami lewat tak sempatlah nak naik bot tu..huhu..Rugi tau..InsyaAllah thn depan ...daptlah..hehe
Owh..tetiba jer terselit gambar aku plk..nie nak testing kamera sbnarnya.haha.Apasal aku nampak gmuk..nie mesti angin dah masuk dlm baju aku lah nie..haha.Tak mengaku diri dah berisi n gumok...huwaa..tak sanggup...:(
Sekitar kawasan berlangsungnya monsoon cup.Sori la..gambar tak blh nak zoom...nampak jauh n kecik jer..huhu
Yang nie pon samalah...Kapal layar pon nampak mcm kapal mainan jer..haha..bla lah blh beli DLSR jgk nie.huhu..teringin sgt,....:)
Owh..gambar nie aku ambik dr tingkat 2 Cindai Ballroom.cantik kan pemandangan dr atas nie...Sebenarnya kat cni lah tempat Boboiboy jumpa ngan peminatnya...jauh dr booth siri animasi lain...Special case skit..:)
Aduhai..knapalah adik aku sanap gambar aku tetiba aku jd org minya..huhu..mmg nak knalah adik aku nie...tp tak perlah korang tgklah pemandangan kat blakang aku tu.Anggaplah aku yg glap tu sbagai tiang bngunan jer..haha
Sekitar ketika pertandingan berlangsung..tp sayang kapal layar tu nampak kecik jer..Yang mana pasukan Malaysia pon tak thu lah..huhu
Cantikan pemandangan nie..Wallpaper tepon aku a.k.a header blog aku...so sweet bgi aku lah..Bg korang tak thu lah plk..haha
Yang nie masa mula2 nak msk smlm..Nie bru cantik posse dari anak buah aku...:)
Nie nak testing kamera tepon kakak aku..sbb tu muka mcm tak sedia lagi.Tgk muka aku mcm blur jer.haha.Kira ni gambar candid jer lah..haha
Ok..yang nie cantik...Bru ready nak snap pic...say cheese..haha..Aapasal adik aku tu nampak muka skit jer...badan dia hilang ke mana?huhu
Alahai yang nie knapa plk aku...org snap gambar aku tp aku tp aku pandang tmpt lain..Sebenarnya ada dua kamera.Sisi n depan..Aku dah confius nak pandang yg mana 1.huhu..Biasalah org glemer ramailah org nak ambik gambar kita(budget retis lah aku nie..haha)
Cer korang cakap mana yg cun antara 2 org nie....haha..dua2 mmg tak cun...oklah aku pon dah habis idea nak citer..kita jumpa dalam entry monsoon cup part 3.....see u soon..:)

Monday, December 10, 2012

Monsoon Cup Part 1

 Assalamualaikum.Wah...mcm dah lama kan aku tak update blog aku nie...Padahal 2 hari jer.tu pon sbb aku cuti hujung minggu.Nak buat cam mana umah aku tak der internet.Terimalah hakikat aku tak blh nak hupdates blog aku bla dah balik rumah..full stop...haha.Oklh berbalik kpd tajuk entry kat atas n gambar aku kat banner Bananana Land kat atas tu jgk.Gambar nie aku snap time kami g Monsoon Cup 2012 kat Pulau Duyung, Terengganu.Kami g hari Jumaat(07/12/12) iaitu har terakhir pertandingan.Masa sampai tu tgk carta kedudukan semua kumpulan yang bertanding.Agak keciwa jgklah blah Pasukan Malaysia berada dkedudukan paling bawah tanpa sebarang mata.huhu.Apa2 pon tahniah jgklah kpda pasukan Malaysia kerana berjaya ke peringkat separuh akhir.OKlah berbalik kpada gambar kat atas, gambar nie aku snap masa kami mula2 sampai n tgh tunggu beca nak msuk ke tempat karnival.Aku cantik jer possing tetiba anak buah aku blh pandang ke tempat lain n siap gosok mata lagi.huhu..tak sporting btl lah ko nie dik..)
 Wah..bukan main lagi adik aku nie possing...cantik plk atu aku snap gambar dia..kira clearlah walaupon guna kamera tepon yg tak brapa nak canggih nie.Orang lain g karnival besar mcm nie smua bawa camera DLSR...aku sambil sorok2 jer ambik gambar guna tepon aku..malu weh..nak beli tak mampu..huhu.Tak perlah gunakanlah mana2 kmudahan yg ada...haha.Ada rezeki dapatlah kamera tu nnt..aamiin...
 Amboi kat signboard visit Terengganu pon ko nak bergambar ke jie..Tak perlah...aku seorang kakak yng balik.Aku snap jer mana tempat adik aku nak bergambar.Apa yang pnting...kerjasama..eh apa kejadah plk aku promote citer kartoon glamer kat tv9 nie..haha
 Hah..ini part aku plk possing...tempat yang sama tp posisi yang berbeza...haha.Tp adik aku nie mmg dengki btllah.Bolh plk dia snap gambar aku time Kenderaan pserta Monsoon Cup tgh lalu..huhu.tp tak pe lah kira gambar candid lah tu..Yang anak buah aku lak sibok jer kat blakang tu.Dia bkn bergambar sama ngn aku...tu cuma kebetulan jer.Dia bergambar dgn kamera mama dia punya...harap maklum..haha
 Yang nie kat pintu masuk tempat berlangsungnya acara utk kanak2 kat Karnival Moonsun cup tu.Yg patung nie aku rasa dalam citer bola kampung kot.Aku igt nak ambik gambar tu Maskot tu je tp org taak putus nak bergambar kat kat stu so, aku snap jer lah saper saja yg ader kat ctu..haha.Tgk ada budak siap btlkan tudung lagi kat dpn maskot tu.Kira ko glemer lah dik blh masuk akak punya blog..haha
 Yang nie pula kat pntas utama dia...Semua maskot2 ada kata atas tu..maskot kat atas tu hanya kanak2 yang thu aku.Aku just snap jer.Jangan tanya aku apa nama maskot2 tersebut.Aku mmg tak thu..haha.Sorilah jauh sgt aku snap gambar tu...almaklumlah kamera tel aku tak blh nak zoom in..huhu
 Ok..yang nie plk.artis yng memeriahkan Bananana Land..Yang nie aku ambik gambar dari sisi sbb tu ada muka artis yang tak nampak.Sori lah yer...Jgn marah sy.Saya budak bru blajar nak snap gambar..haha.
 Yang nie aku aku main snap jer.Budak yang pakai baju biru tu bkn ader kaitan ngn aku pon.Aku snap sbb ada retis jer.haha.Apasal aku tgk Leez mcm tak mo bergambar jer.Adakah dia malu2 or demand tak nak bergambar ngn budak2.Eh ...salah tu..may b dia tak standby lagi nak bergambar.Sbb aku snap nie mcm gambar candid jer...haha
Okies,..yg nie baru ader kaitan ngn aku...dua org tu anak buah aku...tp sayang masa gambar nie d ambik leez g mana?dia tak der dalam gambar...Ok aku perkenalkan retis dalm gambar tu yang kecik kat ats tu Rykal(pekaon utama Aji Boy), yg dokung dia tu Riz Amin(yg nie pelakon drama, terbaru mesti korang igt dia berlakon sbagai doktor dalm citer Miss Octopus), Wanita cantk sblah dia tu Mimi Harris(Peserta Mystaz LG), Sblh dia plk Alex Yanz(Alah gengster dlm citer Bini2 Perkasa..watak dia Rico).Then mamat yg rambut ala2 penyanyi tu mmg penyanyi utama Drama band(alah dia yg nyanyikn lagu soundtrack dlm citer Juvana).Dan yang last tu Amran Ismail..dia pelakon drama jgk tp aku lupa tajuk cier dia pernak berlakon(Skarang dah jadi penyanyi plk...hebat gtu)

Oklah aku stop cni dlu....Tunggu sambungannya dalam Monsoon Cup 2012 Part 2 plk...daaa..:)

Thursday, December 6, 2012

Bila Kami G Kebun..:)



 Gambar nie dah lama aku rasa aku peram buat buat pekasam kat dalam aku punya pc kat opis.Bru hari aku bawak kluar utk ditayangkan kat blog aku utk tatapan my follower.Wlaupon ia tak menarik tp ia ckup menarik bg aku..haha..Perghh..tgklah k.long aku bkn main lg bawak parang n cangkul bagai...mcm dia  yg g tanam pokok buah-buahan kat kebun ayah aku kat hulu Kelantan.Lokasi kebun aku nie Limau Kasturi, Gua Musang, Kelantan.Klu saper2 pernah naik keretapi dari KL ke Tumpat mesti korang pernah nampak stesyen keretapi Limau Kasturi ni.Klu korang tak tdo la..haha

 Nie aku snap dri jarak yg dekat...Blakang tu adik aku.Tak nampak dia bawak apa ntah.melenggang kangkung kot.haha.Yang blakang skali tu a.ipar aku.Klu tak salah dia bawak bekas bekal ayah aku kot.Sebenarnya kitorang tak de masa penaman anak2 pokok buahan ni dtanam.Kami g meronda sampai ke Kuala Lipis.Dkat ayah dah siap tanam bru kami datang balik.haha.Bertuah punya anak kan.huhu

 Nie..aku control ayu..bawak bakul bekas anak pokok buah2han...tu jer lah mampu aku bawak.Dah mmg dasar pemalas.haha.Eh..kat blakang tu motor sapolah plk interframe...tak perlah dia nak tumpang msuk blog aku jgk tu...igt motor sepupu aku..Tp rupanya bukan..dia dah balik guna motor yang lain.Kami igt nak trn bawah tempat ayah menanam pokok tp ayah tak bg sbb keadaan kawasan yg curam dan licin.Past tu, .banyak plk tunggul2 pokok yang tajam yg boleh membahayakan kami bla terjatuh..huhu

Anak buah aku Athirah yang semmangnya tak der kerja...snap gambar sendiri..Siap pakai topi Pasukan Kelantan. Konon2 semangat pasukan Kelantan lah tu..haha.Dia semangat igt ayah dia nak bawah g Stadium Shah Alam.Tp hampa ayah dia nak g sbb tak cukup budget..haha.aku tak igt masa nie Kelantan Lawan apa ntah utk final apa entah...haha

oklah sampai sni dlu coretan aku utntuk kali ini....lain kali aku tulis panjang2 lagi....bai

Tuesday, December 4, 2012

PENCARIAN BLOGLIST ASMAR ARAFAD



key syarat2nya adalah seperti di bawah, cuma 4 syarat penting :-


1) BUAT ENTRI BERJUDUL PENCARIAN BLOGLIST ASMAR ARAFAD ;

2) FOLLOW BLOG ASMAR ARAFAD ; TEKAN BUTTON FOLLOW JEW

3) KLIK BUTTON G+ (GOOGLE PLUS) ADA DI ATAS ENTRI INI ;

4) COPY BANNER YG COMEL+HUDUH TUE KE ENTRI KAMU DAN 
     LINK KAN KE ENTRI INI ;

5) LASTLY HANTAR LINK KAMU KE RUANGAN KOMEN OK ; DONE



Aku dah mmg dasar pemalas..aku copy jer Asmar Arafad punya syarat2 dia..haha..klu korang nak join leh la click kat tajuk bawah banner tu....Good Luck smua..:)

Thank You Kak Mia..:)

Assalamualaikum...

Entry nie aku tuliskan kan khas buat kak.mia dari blog mialiana.com coz dah buatkan banner yg cantik utk blog aku yg tak seberapa ni...huhu...korang tgaklah belah kanan blog ader gambar wanita muslimah tgh main laptop(laptop apple lagi...jgn jeles..hehe)



Nielah rupa banner aku yg k.mia tlong buat kak khas untuk aku.Cantikkan...nak tunggu aku buat sendiri...mmg tak terbuatlah...sebb aku nie buta it..org dah buat tutorial pon aku still tak blh buat jgk..haha..mmg jenis minah blurr..haha..aku dapat banner gift percuma dr kak mia masa dia promosi besar-besaran masa follower dia bertambah.Tak igt lah plk brapa....maaf k.mia...aku igt nak link kat cni segmen yg k.mia offer kat smua tp aku tak blh nak buka lah plk blog k.mia..huhu

Sekali lagi terima kasih banyak buat kak mia sbb buat banner percuma yg cantik utk saya....:)Kepada sesiapa yg nak tepek banner aku akt blog korang leh arr ambik kod dia kat bawah tu....(tak paksa yer...klu sudi la..hehe)

See u in next entry...:)

Monday, December 3, 2012

Minum Air Nyior Muda Di Kala Petang

 Tgk anak buah aku nie..bukan main lagi possing...sbnarnya dia sj nak hilangkan boring menunggu air kelapa muda dia sampai.Gambar nie aku snap masa kitaorg g minum air kepala muda kat tep sawah padi.Mmg best tau minum air kelapa muda kat cni.Walaupon nampak panas tp angin sepoi2 bahasa tu memmbuatkan kami tak terasa sgt bhang panasnya.Nie saat akhir untuk menghabiskan cuti seminggu..mmg tak thu nak g mana ptg2 ini tmpat yg kami tujui...Gerai air kelapa muda tepi sawah....:)
 Nie adik bongsu aku.Skrang nie masih menuntut kat UMP, Pahang.Dia nie pemalu skit orang nya.Pantang org nak snap gambar dia.Sure dia pandang tempat lain..haha.Aku nie jenis jahat skit...dia tak nak pandang aku..tp aku still snap jgk...haha...peace..:)
 Korang tgklah dua beradik nie..serius btl muka.Muka yang tak sabar nak minum air kelapa muda with car kuey n Pisang goreng panas2.haha.Korang teka yang mana adik aku n yanga mana adik aku....haha.Yg hujung tu kakak aku...while yang besar belah sini adik aku...haha..(dah mcm kakak aku lah plk) jgn marah yer jie....gurau2 jer...hehe
Emmm..aku pon tak lepas peluang jgk nak possing.Nie gambar before g gerai air kelapa muda tu.Bukan main lagi aku ngn anak buah aku.Dah macm mak Datin n anak...Berpossing siap pakai spek hitam lagi.Dah mcm nak g shopping..padahal nk g minum air kelapa muda jer...haha..Korang tgk anak buah aku sblm sampai gerai air kelapa muda..pakai tudung bukan main litup lagi....bla sampai gerai air kelapa muda tu..smua terbang entah ke mana..haha..Nasib baiklah ko baru darjah 1 dik..huhu

Oklah aku stop cnie dulu...lain kali klu ade citer2 best aku post lagi kat cni....babai....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...