KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, December 22, 2011

Bosan.....

Assalamualaikum....


Aku sebenarnya boring dok sorg2 kat opis...member aku cuti nak g ambik borang nikah kawen lah plk kat pejabat agama.Aduh macm2 hal lah plk minah nie sorang.Nak marah pon tak der guna dia kerja sampai hujung bln nie jer.huhu.Biarlah...dia tak kerja gaji dia tak der lah...Lantaklah...yg pnting aku setia menemani opis ini...walaupon hati aku tak keruan skrang..huhu.
   Begini ceritanya,,,semalam aku dapat gaji...ermmm...so excitedlah...coz dah dpt gaji...emm..belek punya belek slip gaji mcm ada yg tak kna jer...apasal sgt gaji aku...hari tu hantar bnyak ...bla terima skit...Baru aku perasan yg elaun rumaha aku tak masuk.Adakah mereka terlupa atau elaun aku dah kna potong...klu mmg dah kna potong terus...terpaksalah aku angkat kaki..coz nie dah second time aku kna mcm nie.Dulu aku dok umah free org ananyai aku...sampai aku kna bayar sendiri rumah sewa separuh n begitu jga bil air dan elektrik.Oklah tak per aku blh sabar lagi  coz aku ader elaun rumah yg bos aku mtk dr big bos.Klu yg nie elaun aku kna potong alamakkk nya good bye lah to this company...Aku trus call bos aku smalam inform kat dia yg elaun kau tak msuk.So, dia ckp tak perlah nnt dia srrh bhagian acc adjust msuk dalm gaji yg akan dtg..Aku lega skit...Tpi tak keruan tu bnyak lagi..huhu
        Tp dalam hati aku terdetik gak....mcm mana blh lupa elaun aku sdangkan tiap2 hujung bulan aku mesti claim...atau diorang mmg nak cut trus aku punya elaun.Manalah thu kot org tak suka dah aku kerja cni.Aku tak kisah klu tak suka aku kerja cni...tp jgnlah main kasar mcm nie...potong2 elaun bagai...slow talk ngn aku..aku bukan jenis panas baran...klu dah mmg aku tak der rezeki kat cni aku terimalah....huhu
      Whatever pon kita tunggu n lihat jerlah gaji yg akan dtg nie ada ker tak aku punya elaun.Klu tak der gak mmg sah2 diaorng nak cut coz n nak amik local worker yg tak bnyak bnda nak claim..huhu..Sabar jer lah....
    oklah dah panjang btl aku membebel...korang pon  boring baca kalau aku membebel pnjang sangat..haha..Aku stop cni dlu untk entry ni..lain kali...aku tulis pnjang2 lagi...babai....muahhhhh

Wednesday, December 21, 2011

To The Nicest Person...

.

Did Anyone Ever Tell You
How Important You Make Others Feel...
Somebody out here is Smiling
About Love that is so Real


Did Anyone Ever Tell You
Many Times, When They were Sad
Your e-mail made Them Smile a bit...
In Fact It made Them Glad



 




For the Time You Spend Sending Things
And Sharing whatever You Find
There are No Words to Thank You
But Somebody Thinks You're Fine
  

Did Anyone Ever Tell You
  

 



Just How Much They Like You
Well, My Dearest Friend,
Today I am Telling You
I HOPE I GET THIS BACK
I believe that without a friend you are missing out on a lot!!!

         

Don't be confused by friends and
acquaintances, there is a difference!
Because I care about you.
  
It's national care week . . . and you get to
send messages to all your friends telling
them that you care about them and
make them feel good about themselves, and if
they write back (just once) then that
means that they care about you too!

BUT, you have to send it right now!!

Send it to everyone you care about
and if they send it back,
that means they care too! But don't just send
it back, send it on to everyone.

Have a nice day, and I'm glad we are
friends!!!

THIS IS A HAND OF FRIENDSHIP

Tuesday, December 20, 2011

Create Arts Furniture

 Wah..yg nie lagi kreatif....drawer siap ader spring tambhan lagi kat atas...Ko adoo....hehe...oklah korang lynlah gambar2 creative furniture nie ye....aku tak der idea nak menulis hari nie....hehe...klu der idea aku tulis ptg nie..klu tak der korang laynlah gambar2 nie sampai ker esok...haha


 Hari nie aku mls nak menulis....so korang layn lah gambar perabot2 kreatif yg aku jumpa dalam email aku.Cantik  n craetive kan?model yg dok kant tgh2 tu pon comeyy.....aku suka tgk budak tu cute sgt,,,,hhihi


Yang nie plak laci yg siap blh gantung...ermm leh jimat ruanglah klu mcm ni...hihi




Oklah....see you next entry......babai..assalamualaikum.....muahhhhhhhhhhh

Monday, December 19, 2011

Minum Petang

Assalamualaikum....selamt pagi smua...:)

   Wah...awal giler aku updates blog hari nie.Haha..Bkn apa idea tgh mari baik aku rajin kan tangan aku utk menaip.Nak tunggu karangkan tak pasl hilang plk idea aku nie...:)Lagi pon aku sorg kat opis pagi nie.Kawan aku g wat blood test for HIV org nak kawen katakn sure lah sibuk nak buat persediaan itu dan ini.Redha jer lah.Aku rasa mcm awal lah dia buat Blood test dia nak kawen bln 3 thn dpn.Thn nie dia dah buat tak per ker?huhu
   Gambar tu bukan apa just nak tunjuk kt korng minum ptg org mls mcm aku nie.haha.tu minum ptg aku Hari Jumaat lps kot...tp lupa nak upload...So, aku upload hari nielah..biar nampak meriah skit aku punya blog.Hari Jumaat tu aku dtg kerja gak walupon hr tu hari cuti.Nak buat mcm mana org srh kira gaji terpaksalah aku msuk jgk wat ot.huhu.Tp aku masuk half day jer..haha...Balik dari opis tu lps aku dah jemur smua pakaian yg aku basuh sblm g opis tadi then aku solat zohor n aku bantai tdo kol 5ptg bru bgn..Buruk tol perangai aku..haha.So, bgn2 tu perut berbunyi..alamak nak mkn apa?nasi tak msk lagi..Godek punya godek terjumpalah biskut kering n air kopi..Perghh..mmg terangkat habis lah..haha...Mmg btl2 lynlah...


         Nak djadikan cerita...mlm tu ku msuk tdo awal.....mata bukan main mengantuk lagi...golek2 kiri golek kanan....mmg tak tak lelap...ngn bunyi yg mcm2 lagi..mmg sah aku tak blh tdo..huhu..Salah satu faktor aku tak blh tdo ialah minum kopi ptg td n bunyi2 dr tingkap akibat tiupan angin yg kuat...Mmg tobatlah past ni tak nak minum kopi klu hari bekerja..n salu satu sure aku overdose tdo ptg td tu yg tak blh nak tdo..huhu..past nie tobat nk jadi baik tak nak tdo lelama lagi...huhu..Satu lagi aku pantang skit tdo dlm suasana bising...walaupon aku aku dah tdo lena still leh terjaga lagi klu ter bunyi something dtgh mlm....N untuk pengetahuan korang aku nie takut kilat..klu kilat tgh2 malm sure aku tak tdo sampai pagi lh...takut punya pasal..huhu..


    Oklah aku stop cni dulu lain kali aku update lagi aku punya blog....Hope korang sudilah baca enrty kali ini yer walupon tak best mana..haha..Time to do my task..babai..mUahhhhhh

Sunday, December 18, 2011

JaLaN2 MaKaN AnGiN SaMbIL BaLiK Kg....:)

 Ermm...gambar ni dah lama dalam camera phone aku sbnrnya tp aku lupa nak transfer masuk pc so lwtlah skit masuk kat blog aku ni.Klu tak silap aku minggu lps masa aku balik kg with my kak long family.diaorang dtg jejaln umah aku.Biasalahkan cuti sekolah nie bawak anak2 dia mkn angin..haha.Masa nie kami kna tinggal dek parents dua bradik nie kat taman permainan area pantai penarik klu tak silap lah.Kakak n abg ipar aku sbuk nak g beli ICT (Ikan celup tepung..haha)Konon2 nak berpicnic lah kat tepi pantai nie..haha
 Ermm..tgklah gelagat dua org ank buah aku nie..tak der kerja...Sambil2 main sempat lagi tu nak berpossing.Aku lah yg kna jd penjaganya..huhu.Tapi aku kesian tol kat bdak2 yg nak main kat cni termasuklah anak buah aku yg dua org nie.Diaorng punyalah excited nak main permainan kat ctu...alih2 semua permainankan kat ctu rosak n boleh membhayakan kanak2.huhu...diorng nak naik gelonsor tp tangga tak der.Nasiblah diaorang tu dah besar2 leh la nak ikut gelongsor tu...huhu..mungkinkah besi tangga tu dcuri org or di rsak n berkarat dsbbkan angin masin dr pantai...hanya Allah saja yg thu...
Yg nie mmg suka pose.Mana2 album aku kat fb klu tak der gambar dia mmg tak sah..Klu adik dia tu ssh skit.Puas pujuk bru lah ambik gambar..huhu.Cantik kan nampak pemandangan kat blakang tu.Igt nak ambik permandangan pantai tu tp org ramai sagt segan lah plk...hehe...kluar dr rmah aku bkn main awal lgi..alih2 sampai kampung lbh kurang kol 8lbh kot.Nak buat mcm mana bnyak tempat nak menyinggah..haha....


    oklah aku stop cni dlu.Before beransur aku perkenalkan dulu seorng blogger baru.Alah dia nie mmg glemer lah dkalangan artis..hehe...dia nie peminat Iqa Mentor and kumpulan Forteen(alah anak buah KRU tu)....klu korang nak knal dia klik cni Eija Amdan .Jagn lupa lupa klik yer...hehe




Oklah aku stop dulu untuk enrty kali ini....lain kali aku tulis lagi...babai..muahhhhhh...assalamualaikum..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...