KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, August 18, 2011

Coretan Sebelum Bercuti....weeeee...:)

Assalamualaikum dan selamat pagi semua....

Ini adalah coretan aku yg entah ke brapa daa...aku dah lupa la.Ermm....hepi sgt hari nie ko jap alagi nak balik kg.Hti girang tak terkata dah balik kg.hehe.Dah lama tunggu saat mcm nie.Hope smuanya berjalan lancar.Aamiin.

Aku tak thu nak tulis apa dah ari nie coz badn aje ada kat cni hati sdah ada kat kg halaman.Coretan nie saja2 nak menambahkan coretan baru kat blog aku nie jer.Cuma ada satu perasaan yg tak puas hati nak aku kongsikan bersama dalm coretan aku kali nie.

Begini citernya, sebelum nie aku dok sorg jer kat umah sewa aku.Aku tak kisah pon dok sorg coz setakat nie tak der apa bnda2 tak elok terjadi ke atas ku..Alhamdulillah....Oleh kerana kerja yg bertimbun2 kat ofis aku srh bos aku ambik kerani sorang lagi.So, bos aku setuju n kerani tu dok jauh dari tempat kerja so nak datang kerja mengambil masa lbh kurang 1/2jam.Oleh kerna dia slalu dtg lambt n takut bos aku ambil tindakan disiplin aku ajak dok ngn aku.Senang nak dtg kerja.Tak payah ssh nak bgn awal pagi.Mula mak n ayah dia tak bagi kebenaran.Ok...jer nak duduk tak nak duduk umah sewa aku tak kisah coz yg kna tindakan disiplin bukan aku anak dia.huhu..Entah mcm mna lama kelamaan org tua dia lembut hati bagi anak dia dok ngn aku.Aku apa lagi...alhamdulillah coz dah ader teman berbicara waktu mlm.hehe....Dah sebulan gamaknya dok ngn aku.....alih2 mlm td buat perangailah plk.nie yg aku tak berapa berkenan nie.

Nak aper perangai dia buat.Begini citernya.....semlam dia mtk kbnaran ngn aku kata nak kuar awal nak g buka puasa kat umah tunang dia kat kuala besut.Aku ok jer lah coz smlam bukan kerja pon just datang wat ot jer.Klu ko kerja ko dapat banyak duit.Klu tak datag skitlah gaji ko bln ni.huhu.Sblm g solat terawih malam td aku msg dia tanya nak balik kol brapa mlm nie coz aku nak g terawih...manalah thu kot aku balik lwt.Tunggu punya tunggu msg aku tak dbalasnya.Aku mls nak tggu coz dah lewat nak masjid.Balik dr masjid aku buka msg skali dia inform kat aku dia tk balik mlm


Aduh....hangin satu badan dbuatnya....dahla aku beli lauk lbh utk dia skali past tu masak nasi pon lbh igt dia nak balik.Tak ker membazir....alih2 pagi td aku buang smua nasi dalam tong sampah coz aku balik dah ptg nie.Yang aku simpan cuma ikan jer coz sayang ikan tu besar sgt...mahal ooo aku beli tu...hehe.Yang paling aku takut, takut mak ayah dia thu jer.Tak pasal ngn aku skali yg kna...Pttlah mak ayah dia tak bagi kebebasan ruapa dia suka menyalahgunakan kebebasan yag dberikan.huhuk.Aku tak kisah nak g mana pon yg penting jaga diri n jaga maruah.


Apa yg terbaik pandai2lah korang fikir kan coz Allah dah bagi akal utk kita berfikir.So, fikirkan yg terbaik untuk masa dpan anda.Jgn ikutkan nafsu muda kelak merana jiwa.Wah panjang giler aku menulis pagi nie.Oklah aku stop cni dulu...sekembalinya dari cuti aku tulis panjang2 n merapu lagi...haha

babai....sayang smua...muahhhhh...:)

Wednesday, August 17, 2011

Esok Balik Kampung.....

Assalamualaikum dan salam Nuzul Quran.....

Hari aku gembiar bukan kepalang coz esok aku dah start cuti coz dah 3 minggu aku kerja non-stop.aku klu robot pn dah lama jem klu kerja mcm aku nie...huhuk.Gila lah aku kan dalm puasa puasa leh kerja non stop macm nie.Dan akibat dr kerja non-stop aku dmm utk kedua kalinya.....huhu.Tak pernah2 aku dmm dua kali dalm sebulan.Aku pn terkejut coz dalam sebulan dua kali g klinik...huhuk...nasiblah bil perubatan tu murah n ditanggung oleh syarikat.hehe(Tu jerlah kelebihan kuli mcm aku nie)

Orang igt aku balik cuti trus sampai ke raya....mana ader just balik nak berbuka puasa with my family jer.Dah pertengahan puasa  dah nie baru sekali jer aku sempat aku bebuka bersama family tercinta.Rindu yg amat2 sgt dah nie.Rasa nak menangis plk bla mak tel.Nasib man tak tanya nak balik bla.Klu mak tanya mlm tu jgk aku terbang balik kg.Aku nie nama jer dok dkt tp nak balik bkn main ssh lagi.Dah mcm kerja kat KL or JB dah.Apa2 pon aku redha coz tuntutan kerja  demi mencari rezeki untuk sesuap nasi.

Potong stim btllah lagu raya nie.Entah sapa lah dah kemaruk nak rasa sgt.....puasa aku rasa mcm tak seberapa.Nak raya jer lbhnya...huhu.Klu dia sorang dgr tak per....ni satu tempt kerja leh dgr.Gilo ahh...tension aku dgr...dah la lama aku tak balik kg...huwaaa...mak nak balik.....td banyak tol idea nak tulis kat cni...alih2 bla lagu raya berkumandang lenyap terus idea dalam kepala otak aku nie.huhu


Okla aku berhenti kat cni dulu.Lain kali aku tulis lagi...After balik dari cuti...InsyaAllah...moga banyak cerita menarik nak aku kongsi kat cni nnt.Luv u all.....muahhhhhhhhhh.....babai




Tuesday, August 16, 2011

Puasa, Puasa Dan Puasa...

Assalamualaikum...

Dah lama benar aku tak menulis kat blog aku.Yg ada tu aku copy paste from my email jer.Entah btl entah tidak aku pon tak thu...huhu.Nie ader free skit la coz bos aku tak der dah g kl...ader meeting so aku mengambil kesempatan ini utk meghapdate aku punya blog lah...biar pon cerita aku nie tak best mana hope korang sure membacanya wallaupon dgn sebelah mata...ahaks.


Aduh...dugaan btlah bln puasa nie....hari nie kali kedua aku dmm.Nie bos aku punya pasallah nie.Dahlah hujan lbt  kna balik lwat plk.Huhu.kali pertama aku dmm aku berjangkit ngn org kat seblh aku masa g solat terawih...aduh...mmg antibody tak kuat tol aku nie.Sudahnya ke kliniklah aku keesokan hari nya coz tak tahan bersin yg melampau-lampau.Nasiblah bil perubatan company tanggu klu tak haru aku dbuatnya....huhuk

Semalam aku balik dalm hujan...mlm td tk blh tdr hidung tersumbat.Pagi td hidung jah lain mcm asyik nak meleleh jer air hdung nie.Aku rasa mcm nak kna dmm selsema lagi jer...Aku wait n see dulu...aku agak2 makin melarat terpaksalah aku g klinik plk hari nie...Baru jer minggu lps g klinik...minggu nie g lagi...hantam ajerlah lalu...janji ku sihat n blh buat kerja yg wajib dan sunat skali...hehe


Apa lagi erk aku nak tulis kat blog nie?any ideas...hehe...oklah sblm aku melalut ngn lbh panjang lagi...baik aku stop cni dulu.Lain kali blh aku melalut panjang2 lagi.c u again .babai.....:)

Sunday, August 14, 2011

Betul Ker ni???


Assalamualaikum…
Kepada sahabat-sahabatku….sebelum berakhirnya 2011….anda dinasihatkan mengeluarkan duit kertas(ringgit,dollar,dll) dari semua institusi kewangan….dan anda dinasihatkan menukarkannya dalam bentuk dinar(emas) dan dirham(perak)…ini berkemungkinan ekonomi dunia akan merudum bermula 2012…….harga emas akan melonjak dari 1744USD seauns kepada 5000USD seauns pada 2012….iaitu RM 183
satu gram menjadi RM 526 satu gram…harga makanan akan menjadi 4 kali ganda…
2012 juga bermulanya penghapusan 6.5 billion umat manusia dengan cara penyebaran wabak penyakit,perang saudara,kerusuhan,kebuluran,kenaikan harga makanan,HAARP Project,dll…..ini semua berlaku sebelum Israel akan menjadi kuasa besar dunia yang menggantikan amerika sekarang dan menjadikan semua umat manusia di atas muka bumi ini hamba mereka dengan penggunaan system  microchip dan barcode………jadi…marilah kita bersama bersatu untuk mewujudkan kembali Daulah Khilafah system yang diajarkan oleh Rasulullah S.A.W kepada kita yang telah bertahan selama 1300 tahun sebelum diruntuhkan oleh pengkhianat agama bernama Mustafa Kamal Attaturk  tanggal 24 Mac 1924 di bumi Turki….
Ingat!!! Kita berada didalam penjara yang tiada bau,rasa dan warna…
Wassalam…



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...