KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, July 30, 2011

Before Balik Kampung..............:)

Assalamualaikum......
Korang jgn lak marah coz hari2 aku merapu kat blog aku tak sebarang citer yg best.haha.Aku sbnarnya nak citer yang aku nak balik menyambut puasa kat kg thn ni.Nasib bos aku bagi klu tak sedih plk lah aku thun nie.Dia bagi 2 hari jer..Esok n hari isnin.Alhamdulillah...syukur sgt2 coz dapat bersahur n berbuka nagn family utk first day puasa.Klu thu lps mcm nak bergenang air mata.Dahlah dok jauh ngn family past bersahur n berbuka serong2 plk...huwaa....Nie msuk thu ke-3 aku berpuasa kat Kuala Terengganu.Wlaupon nampak dkt tp ssh nak balik coz kerja yg bnyak...Hope Allah tabahkan hati aku utk menyambut Ramadhan dgn kerja yg berlambak.Mula2 puasa dulu berdua ngn Engineer aku.Ok lagi masa tu.Masuk thu kedua tak blh tahan sorang jer kat umah.Alhamdulillah thun ke 3 aku dapat patner dah.Sekurang-kurang2nya ader gak teman nak berbuka n bersahur.Oklah nak balik dah nie...lain kali nak story lagi walaupon korang tak nak baca pon...haha...babai

7 Rahsia Vitamin E.............

~~..7 sebab kenapa wanita perlukannya..especially yg pentingkan kecantikan dan yang tgh menyusu tu.:-)
JOM BACA 7 RAHSIA VITAMIN E


1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

rahsia lain...~~~ vitamin E juga membantu mengurangkan strecth mark... ni kata mommy icha~.."baru-baru saya ada update kat Facebook yang makan vitamin E boleh hilangkan stretchmark masa mengandung. ye memang betul pun... saya tak tipu.. malah saya tak sapu apa-apa krim pun tau kat perut saya (sebab malas). stretchmark tu memang sangat pudar di perut saya, cuma yang jelas garisan linea.." negra tu Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.
 

Friday, July 29, 2011

Lama Tak Membebel Kat Blog...........

Assalamualaikum......

Lama btl aku tak menulis kat blog nie.Yang ader tu cuma aku copy n paste dari email aku jer..Aku sebenarnya tiada idea dan kesibukan yg melanda  menyababkan aku ketiadaan idea.Tak thu nak tulis apa.Aku tgk pening skarang nie banyak dokument yang nak kna buat.Aduh...dahla bkn bidang kerja aku...tp tak perlah aku sahutlah cabaran ini.Mna thu kot2 lps nie dapt kerja bahagian electrical & mechanical..haha.Dulu masa mula2 masuk kerja org srh ambik drawing pon tak thu...tp skarang baca drawing pon dah blh skit.Wah....gumbira btl aku....Tak sangka gak aku nie cepat belajar walau pada hakikatnya aku nie jenis blur n ssh nak faham apa yg dajar.Tp sekali buat trus jadi.Alhamdulillah.Sampai bos aku pon mtk tlng aku bila tak thu nak buat kerja kat pc aku nie..Hehe...tersangat bangga aku dbuatnya.Hari nie aku free skit.
      Baru balik dari membaiki sinki drumah sewa aku yg tersumbat.Nasib baik ada org tlg btlkan...klu tak , tak masaklah aku puasa nie.Bila na memcuci kat sinki air naik ke atas bkannya trn ke bawah...pelik bunyinya kan..Itulah hakikatnya yg aku alami 2, 3 hari lepas.huhu.Semalam mtk tlg org pasangkan tombol pintu yg aku kopakan coz terkunci dari dalam.Bukan sengaja tp tombol tu mmg tak der anak kunci n tombol tu mmg dah jem.Dah tak blh nak buat pa dah.So, aku kopakkan ajalah.Lagi senang n selamat.Itu adalah ke-2 aku kopakan dalam tahun nie.Sebelum nie pintu utama coz anak kuncinya tertinggal kat dalam rumah....May  b Allah Maha Mengetahui...Dia tak bagi aku guna tombol tu coz aku pegang 1je anak kuncinya tak der....2 @ 3 lagi mesti ngn penyewa sblm nie.Takut jgk bla igtkan....Tapi Allah mengetahui segalanya.Alhamdulillah.....Oklah aku stop cnie dulu.Lps nie klu ader idea yang best2 aku coretkan lagi kat cnie....Babai....:)

Thursday, July 28, 2011

ermmm....sedapnya coklat nie....:)


















Wednesday, July 27, 2011

APA KER BENDA NYER NIE????

Besar ke Modal RM100 bagi anda?
Alhamdulillah.. syukur dengan rezeki yang diberi.. buat santai-santai aje kat rumah,saya dah dapat 5 angka..memang masyukk!! RM saya dapat,
Lihat,dari asas modal RM100 je saya dah dapat 50K++ dari bisnes ini! Terbukti bisnes ini memang boleh buat duit! 
Maklumat Lanjut Klik Sini
Maklumat Lanjut Klik Sini
BUKTI PENDAPATAN PADA 17 JULAI 2011 - RM1100
Macamane perasaan korang bila check akaun bank korang wang RM100 bertubi-tubi masuk.. rasa macam nak pitam tak? Hehe.. Modal hanya RM100 sekali seumur hidup korang mampu meraih pendapatan yang lumayan!. Tajaan pertama terus saudara balik modal. So.. No Risk At All.
Komisyen 100% terus masuk ke akaun bank korang! tak mau ke? cuba bayangkan la..sehari korang taja 1 orang ( paling skit mungkin boleh lebih lagi) .. so dpt RM100sehari.. sebulan dah RM3000!!perghhhh..lumayan beb!
Baiklah,dibawah ini saya senaraikan beberapa kelebihan bisnes hebat ini;
  • Kemudahan laman web referral !
  • Buat dari rumah sahaja..tak perlu jumpa2 orang!
  • Komisyen 100% terus masuk ke akaun bank 
    Sehari mampu menjana RM2000.
  • Dapat SMS Alert bila ada prospek daftar percuma dan buat pengesahan pembayaran !
  • Boleh mengaktifkan downline dengan menggunakan SMS..best oo!
  • Email Blasting !
  • SMS Blasting !
*Mmg tak puas hati btl bla tgk email mcm nie.Everyday ader jer email2 mcm nie msuk kat spam aku....hari2lah aku nak kna delete....Klu btl tak per gak....Aku rasa mcm menipu jer....huhu.....

Tuesday, July 26, 2011

CHINA'S BEE MAN





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...