KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, May 7, 2011

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0504&pub=Kosmo&sec=Infiniti&pg=in_01.htm


Kaspersky lindungi gajet mobil

amir.azam@kosmo.com.my 
(Yang mengikuti Persidangan Pelajar Generasi Masa Hadapan Keselamatan IT Kaspersky Lab di Munich, Jerman baru-baru ini)"<






HIDUP bagaikan kosong tanpanya. Ungkapan tersebut amat sinonim dengan masyarakat hari ini yang sukar berenggang dengan telefon bimbit mereka.
Apatah lagi apabila perkembangan teknologi menyaksikan lebih banyak produk peranti telefon pintar dan tablet berada di pasaran untuk memenuhi permintaan gaya hidup pengguna yang semakin canggih dan berdaya maju.
Peranti telefon pintar dan tablet hari ini boleh dianggap teman setia kepada pengguna untuk dibawa ke mana-mana sahaja. Ia tidak lagi digunakan sebagai pengantara komunikasi semata-mata, tetapi mampu membantu melancarkan pelbagai urusan harian dan kerja pejabat.
Dalam rancak melayari internet melalui telefon pintar, mereka tidak menyedari bahawa pelbagai data penting dan maklumat sulit yang tersimpan dalam peranti tersebut boleh diceroboh melalui siber.
Untuk maklumat lanjut jgn lupa cllick web kat atas yer.....

Friday, May 6, 2011

Thinking About What???

Assalamualaikum....
Today i don't know what i want to writte.Becoz have a lot of task must be settle.Before my boss come i try to updates my blog.Today i'm very suprise coz many oversea people see my blog.But i don't know they understand or not what i writte.Anyway thank a lot to my fan especially from united states coz like to read and see my blog.When i see pie chart on Nuffnang half from my fan come from US.So excited....May be i writte in English or what matter attract they to see my blog.That's all for today....nex time i writte again...babai....:)

Thursday, May 5, 2011

Rezekii masuk lagi....alhamdulillah

Assalamualaikum....
 Sebenarnya td aku tiada idea nak tulis n tak thu updates aper kat blog.Aku buka twitter tak benda best nak share....tgk kat fb pon sama....Last skali buka nuffnang n churpchurp.....tgk income kat nuffnang still sama mcm semalam....Ahh....boring bla tgk amount sama dalm acc.So Buka plk churpchurp....tgk2 kot ader iklan baru nak dshare...ermm...sama gak....dah 5 6 kali dok share bnda yg sama gak.Buka lak kat my account...ohh...wauuu...dia crdtkan lagi RM1.00...n my jumlah dalm acc skarng RM2.08 ....alhamdulillah....tak sampai sebulan rezeki msuk mencurah2....Cuma terkilan kat nuffnanglah pendapatan dia lembabla skit.....dah masuk 2 minggu tp bru ader RM0.15 jer dlm accaount.Nak kat tak updates status hari2 aku updates....Habis nak buat mcm mana lagi...tell me...tell me...huhuk.....Aper2 pon i like churpchurp...hehe.....Ok....itu ajer yg aku dapt tlis utk hari nie....tak der idea nie.....babai

Wednesday, May 4, 2011

Finally......



Hari nie.....aku gumbira sangat dah dpt income pertama dr nuffnang.Bru jer semlam membebel hari nie dia dah krdtkan RM0.15 kat my acc nuffnang...alhamdulillah.....moga lps nie lbh banyak dia krdtkan dlm my acc...amin



Kempen

NAMA KEMPENBLOGJENISTARIKHBANDCTRJUMLAH
AirAsiaX Christchurch CPC SSnormi nieza blogsglobal_CPC10 Apr 2011 to 16 Apr 2011GlobalNA0.15
RM 0.15
49.85 lagi sebelum anda dibayar!
[Anda dimaklumkan bahawa RM 1 akan dikenakan sebagai caj transaksi ke atas penebusan bayaran yang dibuat. Sila beri tempoh 30 hari mulai akhir bulan untuk bayaran anda diproses dan dihantar.]

Its Dies......

Assalamualaikum....Refer to the tittle its not about Osama Bin Laden its about grasshopper that i mention in my story before this.I'm so sad coz it not found enterence to go out from my house.I found it under the chair in my kitchen.huhuk...The body was suface by ants.I think its dies becoz its not have food to eat.I leave my home for three days.Its not means to helping it but i frighten with the insect....I'm sorry...I'so pity with it.I think when i leave my home its can found the enterer but my thinking is wrong.It dies in my home.Before i throw out its in my rubbish bin i snap the picture for my memories.Today i try to write in English....but i don't know it right or wrong.To English teacher please help me to correcting my grammar n spelling.Long time i not  using English in my life after i finish my study about 10 year ago.Ok....i stop here...next time i try to write in english again....babai....:)

My dies Grasshopper 

Tuesday, May 3, 2011

Pendapatan Dr Churpchurp.....:)

Alhamdulillah....dalm 2 minggu dok sharing2 iklan churpchurp kat fb n twitter...pendapatan aku dah RM1.08.....naik brapo sen erk....tlg kirakan mls plk aku nak ngiranyer...hehe....Sykurlah dari tak dapat gak skit.Bak kata pepatah sklit2 lama2 jadi bkit...hehe....Tp klu org klu mesti dia ckp...skit2 bla nak kaya...haha...Cuma aku skit terkilanlah kat nuffnang masih blm dapat income....huhuk...bla gamaknyer nak dapt...huhuhu.....Wahai blogger2 sekalian jom lah pakat follow aku ramai2....birlah blog aku nie tak gempak n best mana tp korang buat2 best....biar aku bangga ramai org follow aku....(Mesti dlm hati blogger ckp...penulisan mcm bdak darjah 6 ader hati nak srh org follow dia lak....haha)Gurau2 d waktu ptg...hihik...Sebenarnya nak menghabiskan masa nie....tak buat kerja ader lagi org tak siapkan part dia...so kna tunggu dulu lah .Tension gak kerja mcm nie...asyik nak kna hold jer.Dahla mggu dpn ader meeting nak kna buat report lagi....report mothly pon tak nampak kemajuan lagi nie.huhuk...Bos aku bla nak masuk sain gaji nie...aku tak der duit dah nie....cepatlah sign...nnt lwt plk dapt gaji....huhuk....oklah mls nak melalut lbh panjang lagi....nak kmas n nak balikk...babai

Kebocoran gas drmah aku....

Inilah dia benda yang aku tkar sbb dia tak blh berfungsi dgn baik lagi.Bila pasang kat tong gas,gas kluar balik.Nasiblah aku tak cuti lama.Balik hari Jumaat n hari Ahad dah dtg balik.Klu tak, tak thulah aper dah jadi ngn umah sewa aku tu.Aku nie jenis yg ambik mudah pasal hal2 keselamatn dalam rumah...kan dah terima akibatnyer....nasib tak meletop rumah sewa aku tu...Nauzubillah.First masuk rumah tak perasan lagi berlaku kebocoran gas.Lps siap mandi ....aku mask dapur sbb perut dah lapar sagt....past tu aku perasan ader bunyi pelik.Mula tu igt angain kat kpla paip air yg kuar.Rupanya bkn.Aku pon tekapkan telinga aku kat tong gas.Mmg sah gas aku nak bunyi tu....So aku ttp gas tu n try utk pasang balik.3kali mencuba gas ttp kuar jgk.Tel mak aku tanya mcm mana....so dia ckp gelang getah kat tong gas tu ader ker tak?aku ckap ader...so dia ckp try pasang lagi...Aku ltk phone nak try lagi...masih tak dpt atasi jgk lagi....Aku dah buntu tak thu nak buat aper dah....Last2 aku mtk pertolongan jiran sblh rumah.So,akak tu srh anak dia datang tgk...First dia tgk , dia igtkan getah tu yg tak ok....Dia glah beli gelung getah yg baru n tlg tkarkan...tp hampa jgk bila pasang balik gas ttp jgk kuar....huhuk.That means kepala penyambung gas tu lah yg rosak.Mlm tu jgklah aku strt motor g beli kpala baru n g beli makanan kat luar coz perut dah lapar sesangat.Lps kenyang perut brulah aku mula operasi membaiki kplas gas aku tu..hehe...Aduh...lecehlah plk...nak cabut kpala gas dari wayar tu tak dpatlah plk...tel mak aku lagi...Mak aku bg idea klu tak dpt cbut potong ler wayr tu skit sbb wayar tu dah lama may be dah keras sssh nak buang yg lama tu....Huh aku aper lagi...Dgn pisau bru beli zap...skali potong trus putus wayar tu.....hehe....Adoiii...ader lagi masalahnyer...nak sambungkan wayar n kepala yg baru tak dapat lah plk.Masuk sparuh jer...tak penuh....masalah lagi.Tel mak aku lagi...mak aku ckp msukkan slow2 klu tak dpat gak sapu minyak skit....So aku buatlah aper yg dia srh....Alhamdulillah dapt masuk penuh jgk akhirnyer then aku kliplah ngan klip dia bagi ktat skit.Then bla pasang balik kat tong gas tiada lagi bunyi gas kuar.Tq my mum coz membantu anakmu dapat kesusahan.huhu...buat kawan2 sekalian...berhati2 ketika meninggalkan rumah...pastikan anda gas anda dttp ngn sempurna n jagn lupa cbut kepala penyambung gas sblm pulang bercuti....malang tidak berbau.....Sori gambar kat atas tu tak terang sgt coz lupa nak on night mode...:)

Monday, May 2, 2011

Jom layan Lagu Hindi dulu.....:)

Ermmm....bestkan klu ader couple romantik mcm nie.....ahaks.......:)

jom lyn lagu nie....:)

Lagu nie mengingtkan aku kenangan masa kitaorng g picnic kat pantai melawi tempoh hari.Begini citernyer ...kisah nie berlaku ketika hari kedua kami kat sana.Ader sepasang kekasih tiba2 heading dpn kami punya chalet.Mula2 sampai pantai yng si awek dok kat atas motor while si balak dok kat atas tunggul ...mula2 tu jauh lagi dok.Kami mula2 tak peduli sgt just ngutuk2 gtu jer..(tak baik kan kami mengata org lak...haha)Entah sapa yg perasaan n bagi idea srh mainkan lagu yg kat atas nie...ohh...baru aku igt ini adik aku punya idea....Anak buah aku aper lagi siap g upload lagu tu dalm dia punya laptop msuk pendrive the g pasang kuat2 kat dia punya kete.Aku tak dapt nak tgk reaksi couple tu masa anak buah aku pasang lagu tu....coz masa tu aku g melabur amanah saham(sakit perut...haha)Kluar2 lgu tu dah habis pon...and then aku tgk couple tersebut dah dok jauh2.Wah...hebat jgk penangan lagu nie....haha....Lama gak couple tu dok dating dpn chalet kami....alamak diorng dok mkin rapat....igt nak pasang skali lagi lgu tu...tp kakak aku n mak aku dah ader....diorang tak bagi kami kacau couple tu lagi...alamak potong stim tol lah.....so...kami diamkan jerlah....Tp anak buah aku mainkan jgk skali lagi lagu tu....starting ngn lagu lain dulu....tak bagi nampak sgt kami tju lagu tu kat diorg tp sayang blum smpat lagu tu dmainkan diorang dah blah dulu...hahaha.Pesanan kami klu nak dating tu jgn lah dpan2 kami....kan dah kna ....Wat couple tu jgn tunggu lama2...tak elok...klu dah berkenan terus jer masuk meminang yer....hehe.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...