KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Saturday, March 5, 2011

KENDURI MAULIDUR RASUL (25 FEB 2011)

 Gambar ni adik aku yg shootkan....dia main bantai jer tu lah pasal gelap.Masa smua hadirin sdang selawat ke atas Nabi Junjungan kita Nabi Muhamamad S.W.T.
 Gambar nie pun sama gak.Org tgk kusyuk selawat aku ngn adik aku sbuk nak ambik gambar nasib tak kna tgur ngn ayah.Aku rasa ayah tak perasan kot kitaorg ambik gambar.hehe
 Ini cucu aku yg sulung.Nama dia Nuraimi Syahira.Panggilan manja dia syahira.Dah 1thn lbh aku rasenyar.Dah ader adik pon.Gambar adik dia ader kat bawah nie.hihik.
 Ini bunga rampai yg dah siap dmsuk kan dalm kain net.Bunga rampai nie kan di agihkan pada setiap hadirin yg datang.
 Ini pon sama gak daa.
 Erm....ni pon sama gak.Dapt dua bakul lagi.Nasib baik ader bakul masa aku tunang hari tu.Cantaik jgkkan bakul nie.hehe
 Ini pula bunga rampai yang bru siap proses.Blm lagi di msuk kan dalm kain net.Daun pandang yg siap dhiris halus kumudia dicmpur ngn bunga2 lain.Last proses yg jdikan bnuga rampai lbh wangi spraylah dgn perfume paling mahal anda ada...hihik.Sure wangiannyer berkekalan.
 Ini lah suasana aku paling suka bla wat kenduri kt kg.Tuan rumah tak payah wat kerja sbb ramai jiran2 yg datang membantu.Tp aku tak blh pakai lawa2 gak gak coz aku kna bahagian air n basuh pinggan mangkuk.hehe
 Senang menunggu jemaah dr masjid sampai.Sementara tu jiran2 pompuan yg datang membantu blhlah menjamu selera coz after this jemmah masjid akan sampai.
 Inilah kakak aku yg sulung.Sedang breakfast.Kerana busy sagt entah kol brapa bru dapat breakfast.Sabar yer long...hehe.



 Inilah cucu aku yg no 2.Nama dia Nuraina Sayakira.berapa bln ntah aku pon lupa lah.Bezakan muka dia ngn kakak dia yg kat atas td.Yg kakak dia ikut blh papa dia while yg pulak ikt belah mama dia.Yg nie lagi comel kan?haha
Ha....dalam gambar nie ader nenek aku ruapanya.Walaupon usia dia dah lanjut tp msih lagi mahu membuat kerja.Nak buat mcm mana org tua mana blh duduk diam.Sbar jer lah.Oklah aku stop here lain kali aku story mori ngn citer yang best2 lagi.Semoga berjumpa lagi dmasa akan datng.babai.Assalamualaikum..

Wednesday, March 2, 2011

KOLEKSI BAJU KURUNG BARU KU...........

 Baju kurung ni material dia aku beli kat Padang,Indonesia masa aku cuti2 habiskan duit gaji.hehe.Nie sbnarnya bju adik aku punya tapi aku pinjam dulu lah.Yg aku punya tak cantik buat lwat skitlah.Bju nie mggu lps siap.Aku ambik masa aku balik wat kenduri maulidur rasul baru nie....fresh from oven....hehe.Klu ader rse2 yg berkenan kat material bju kurung nie leh tanya kawan aku dia beli banyak hari tu...Klu nak tanya dia lehla buka fb dia anne Zakaria.hehe.....klu stok kain dia ader lgilah....hihik
Baju yg nie plk aku aku siapkan sempena enginner aku kahwin hari tu.Alah hari raya cina hari tu.Kain nie lama dah sbnarnya aku hantar kat kdai jahit tp dia tak sempat nak siapkan coz banyak permintaan.Aku hantar 2 pasang.Sepasang lagi lagi  dah lama ciap sempat aku pakai msa raya haji thn lps.Material baju nie aku bli ngn kawan aku yg berniaga kain online kat internet.Klu saper2 nak tgk kain dia kat kdai online dia leh la buka fb dia Shahrabanu mohd Ali.Masa baru dari indonesia baru nie aku tgk banyak kain2 baru dan cantik.Nak order tak blh dah duit dah habiskan kat indonesia dah.hihik.Kedai kain dia nama mysmalloutlet rasa nyer.Buka yer jgn tak buka sebb kain dia berkualiti dan harga kita berpatutan.Oklah aku stop dulu utk hari nie....lain kali aku msuk gambar2 yang best2 dn citer2 lagu syok....babai....assalamualaikum.

Sunday, February 27, 2011

MENU MKN MLMKU..........:)




Inilah menu mkn malm ku.Nampak simple tpi penat gak nak masak tu.Orag tak kerja masak sambil pejam mata pon blh ciap tp aku yg kerja nie nak siapkna smua tu seksa rasenyer.Aper2 pon walau sedap ker tak sedap pon  aku mesti mkn gak.Klu tak mkn mlm aku tak blh tdo.Entah kenapa sjak 2 mejak nie klu tak mkn nasi mlm sure aku tak lelap nak tdo.Klu masa aku dok rumah dulu tak mkn nasi pon tak per.Sejak kerja nie bertukar plk ragamnyer.Dahla tu 3x sehari aku pon blh mkn nasi dlam sehari.huhuk...Gemuklah aku klu mcm nie.....aku sebenarnyer tak de idea nak tulis aper.so aku stop dulu lah...assalamualaikum...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...