KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Thursday, February 10, 2011

10 February 2011

Assalamualaikum...........selamat pagi
Hehe...nampaknyer hari2 aku dapat menulis kat blog aku nie...nie dah mcm diary harian akulah.Aku nak kata free tak jgklah tp buat2 free lah..hahha.Apa aku nak tlis ye hari.?Nampaknyer semua hasil tulisan aku dlam blog nie tak bergambarlah selagi laptop tak der.Pc aku nie glo tak blh nak baca kad reader.Panas jer aku mcm nie.huhu.Semalam balik kerja entah dari mana datang kerajinan aku tiba2 nak cuci motor and nak cuci baju.Cuci motor sekadar buang debu jer coz aku tgk hasilnyer hari nie mmg ader lgi kekotoran.Hahah.Nie yg aku nak citer aku hangin satu badan smalam bila nak kunci motor aku punya besi yang biasa aku guna nak kunci tayar bengkok.Tak thu diaorang buat aper.So,pagi nie aku tanya punya tanya rupanyer diaorang wat buka tayar ranjer.Yang aku lagi hangin aku aku yg suruh.Rase nak lempang jer.Boleh dia igt aku tak guna lagi besi tu.Klu tak blh guna wat aper aku bwak ke hulu ke hilir,tak ker gila org kata bawa benda tak blh guna.Tak kiralah mcm2 mana pon hari aku makesure diaorang btl kan balik.

Wednesday, February 9, 2011

09 February 2011

Assalamualaikum..........
Aku sebenarnaya banyak kerja nak buat tapi aku rest kejaplah coz kpala aku dah dlanda migrain.Tiba2 jer sakit kepala.Tak lain tak bukan masalahnyer sbb duit jual tanah kat site aku tiba2 hilang tak thu aku ltka mana.Aku mati2 igt aku dah bagi kat bos aku.Bos aku cakp dia tak terima lagi duit lain selain yang aku beri pada dia sebelum aku balik raya cina minggu lps.Aku dah bingung dah mana aku campak duit dulu.So,untuk tenangkan hati aku aku buat jer lah petty cash aku sampai siap.Bos aku pon cakap balik cari kat umah umah dlu mana thu silap ltk ker.Klu dah mmg bagi saya tak perlah.Sejuk skit hati aku bila bos aku ckp mcm tu.Walaupon tak byk tp tu ttp duit orang.Amanah kna jaga.
Dgn kepala yang migrain aku balik n tak tapau pon makanan utk mkn tgh coz kepala dah migrain prut pon tiba2 jadi kenyang dgn sendiri.Dgn pantas aku buka balik diary tempat yg slalu aku simpan duit tu.Alhamdulillah aku rasa mcm ader benda kat cover dia tu.Buka2 mmg sah itulah duit yg aku cr dan duit tu jgklah yg buat kpala aku migrain.Syukur pada mu Ya Allah.....Disaat itu klu ader org kat ctu mahu jgk ak peluk org itu.hihik.Nak dtg kerja td tiba2 perut aku berkeroncong.Terpaksalah aku tapau makanan kat area UMT.Best gak coz aku jumpa nasi kerabu yg aku idamkan.Harga dia agak mahal skit la.RM3.50....hihik....Nasi dia mcm separuh jer just tambah telur masih n ayam goreng jer.Oklah aku stop dulu sblm bos aku sampai sbb dia srh aku wat kerja td tp aku lom wat lagi.Lain kali continue lagi.InsyaAllah........

Tuesday, February 8, 2011

Rancangan tergendala.....................

Semalam igt nak menulis kat blog aku nie tp bla tgk bos aku ade trus terbantut nak menulis.igkan dia nak masuk ofis.tunggu punya tunggu tak masuk2 sampai ke habs waktu kerja.Dah hilanglah idea aku nak menulis kat blog nie.Masa balik kg hari tu ader wat sambutan hari jadi anak buah aku.aderlah ambik gambar skit2.igt nak upload kat fb and kat cni.Tp nak buat mcm mana pc aku nie tak blh baca kad reader.So,tguulah engineer aku datng minggu dpn.Klu kat laptop dia blh lak bca .Huhuk....Nak buat mcm mana pc dah uzur....igtan pon dah tak braper oklah....hahhaha
         Bos aku nie dr monggu lps lagi nak wat clearers petty cash tp sampai skarang lagi aku tak terima biol dari dia.Habis klu tak der bil macm mana aku nak buat.Huhuk.Aku pon tak faham aper dia cbuk pon aku tak thulah.Benda yang tak penting didahulukan jadi mcm tu lah.Aku pon dah naik boring dok ofis tak thu nak buat aper.huhu.Oklah....cukup setakat nie coretan aku kat blog untuk kali ini..Lain kali aku karang panjang2 lagi....InsyaAllah.

Sunday, February 6, 2011

06 February 2011

assalamualamualaikum................
Hari nie hari pertama kerja setelah....3 hari bercuti semperna cny.wah best giler balik kg.First day balik kg aku g ronda2 kat bandar machang.Windows shopping n beli hadiah untk enginneer aku sempena perkahwinan dia.Aku dah tak thu nak beli aper kat dia....so as a result aku belikan periuk untuk dia.Hihik....biasalah org baru kahwin sure nak guna bnda2 mcm tu.....InsyaAllah.After taht aku g bli kain als untk tempah baju kurung untuk kain yang aku beli kat Pdang tempoh hari.Aku tempah sepasang jer dulu coz nak buat dua2 skali fulus lak tak ckup.hihik.Ptg tu jgk aku g tempah sambil ambik baju yg tempah sebelum nie dan baju tu jgk akan aku pakai ke majlis kenduri engineer aku nnt.
Hari ke-2 aku tak g mana2 just lpk2 kat umah with my famili.Seperti biasa klu hari Jumaat aku suka membersihkan seluruh tubuh badan ku....hihik......dari hujung rambut hinggalah ke hjung kaki.Biasa klu scrub badan aku guna scrub yang aku beli.Tp hari nie lain skit coz aku guna hampas kelapa sebb scrub badan yanga ku beli sudah kehabisan.Best guna scrub hampas kelapa lps guna badan jadi licin dan bersih.Ptgnyer pulak akak aku ajak g kenduri umah kawan dia.So aku, my mom,my sister and my niece join g kenduri tu.Aper yg aku paling kecewa skali bla g kenduri tu.....lauk-pauk yang dsediakan mmg best tp nasinyer basi.Aduh....nak tak nak terpaksa telan jgk coz nak ckp kat tuan rumah tkut kecik hati dia plk....Nasiblah balik umha tak kna sakit perut.Alhamdulillah.
Hari nie hari last aku kat kg.Fisrt tu igt nak ajk bf adik aku g kenduri engineer aku.Past tu adik aku tel dia,dia bagi mcm2 alsan.aku pon fed up aku msg ikram tanya dia nak g kol braper?nasib dia setuju nak g kol 12.Nasib g awal jln jem ruper nyer.g kol 12 sampai sana lbh kurang kol 1 lbh....igt nak tggu penganti pompun sampai tp dah lwt aku ajk ikram balik coz aku nak journey g terengganu lak coz hari ni aku dah kerja.Nasib aku baik coz tiket bas express masih ader kosong lagi....Allhamdulillah.Aku selamat sampai umah sewa aku kat terengganu kol 6 ptg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...