KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Monday, October 31, 2011

menternak Lemak Di NR Cafe

 Haha...cuba korang teka masakan apakah yg aku snap nie.Klu korang blh jawab aku bg 20 ploh sen sbg reward nya...Sure korang thulah aper yg dalm bekas nie...korang pon slalu order bla mkn nasi putih or nasi goreng...Nak snap btl malu2 coz ramai pelanggan masa tu..so aku snaplah bahagian nie jer...huhu..Harap korang dapat tekalah apakah masakan ini...:)
 Ini ikan siakap bakar....bsar kn ikan dia.....Berat dia lbh kurang 800gram jer...tp bla kami mkn 3org tak larat rasanya nak habiskan .Isi dia punyalah bnyak....tp mmg sdaplah....tak sia2lah kami mkn kat cni...Ikan nie pon not bad gak...coz isi dia tak hanyir n tukang masak tu pandai siang n masak ikut citarasa kami...hehe
 Wah inilah yg paling aku suka....coconut shakes...walaupon kat terengganu sdah masuk musim tengkujuh air coconut shakes ttp dlm hati kami smua...Mana taknya tiga2 yg pergi mkn tu..smua order air yg sama.Tak der sorag pon yg order air panas..haha...mula2 tu order yg special dlm buah kelapa lagi..tp terpasa tukar dalm gelas2 last3 minutes coz buah kelapa muda sdah kehabisan..alangkah frustnya kami.Bru nak nak snap coconut shakes special...Hampa.....
 Ini lah sotong celup tepung yg d order oleh my best friend cik dermalina.....Aku igt isi sotong yg kat dalm tu besar rhupanya...Indah khabar dari rupa sbnarnya..haha.Isi sotong yg kat dalam tu kecil jer...tepung yg membalutinya jer yg besar.Ambik ko cik lina nak order sgt sotong celup tepung..haha.Nasib ko habiskan dengan ehem2 ko...klu nak mati aku nak habiskan smuanya sorg2...haha....Daa mcm majlis daerahlah plk aku nie..haha
Ini satu lagi sayur yg di order oleh cik dermalina....dai tak mkn pon sayur nie..penyudahnya akulah yg mengutip mknnya..huhu.Tak hbiskan membazir ooo...bayar mahal2 tak kan yag tinggalkan mcm tu jer...Sayur tu aku dah mkn sparuh n aku tinggalkan utk cik lina ngn ehem2 dia mkn rhupanya dua2 tak mkn gak.Aduh..nak tak nak terpaksalah aku kutip sotong yg ader dalm sayur tu..aku ngap jugak walaupon perut aku sdah tak mengizinkan..huhu..Sotong tu mahal..kangkung tu murah jer..haha..Dah mcm ikan buntal dah aku..smua bnda aku nak habis kan..huhu

Huhu...mlm tu balik dr mkn aku jer membebel sorg2 sampai kol 12 mlm...yg si lina mata dah layu akibat kekenyangn.Dah la hujan siap berbungkus dalm toto lagi.Bukan main enak lgi dia tdo..haha..Lina jgn serik nak dtg umah aku lagi yer...haha

Oklah setakt ini dulu coretatan aku utk kali ini...lain kali aku tulis panjang2 lagi walaupon citer aku nie tak der org nak baca pon..haha..Babai...muahhhhhhhhhhh

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...