KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Tuesday, August 9, 2011

PANAS!! Bendera Israel dalam syiling baru Malaysia



MUNGKIN ramai pembaca yang sudah mengetahui tentang berita kemunculan matawang syiling baru Malaysia yang diumumkan di laman sesawang rasmi Bank Negara Malaysia baru-baru ini [BNM]. 


Pembaharuan yang jelas boleh diperhatikan, Bank Negara Malaysia akan mengeluarkan duit syiling berwarna kuning keemasan dengan nilai RM 0.50 dan RM 0.20 di samping duit syiling bernilai RM0.10 dan RM0.05 bewarna perak dengan cetakan corak yang baru. 

Namun begitu, satu perkara yang agak mengejutkan apabila dilihat jelas terdapat cetakan corak "Star of David" yang menyerupai bendera Israel pada duit syiling baru bernilai RM0.10. Rujuk gambar di bawah ini.





Persoalannya, adakah "Star of David" sengaja dicetak pada duit syiling terbaru ini atau ia skadar suatu kebetulan? Apa perlunya lambang bintang enam ini diguna untuk menggantikan lambang bulan dan bintang pada syiling lama? 

Jika dilihat, lambang bulan dan bintang pada duit syiling sebelum ini menggambarkan Islam sebagai agama rasmi Malaysia. Jika "Star of David" pula digunakan, adakah ia menggambarkan sokongan secara tersirat Malaysia kepada negara Yahudi Israel dan agenda Freemason?





Jelas sekali, inilah hasil nasihat Yahudi APCO yang dibayar RM77 juta setahun oleh kerajaan sebagai penasihat pentadbiran kerajaan Rosmah Mansor. 



4 comments:

  1. Salam.
    BNM dah jawab isu ini. Tiada persamaan corak anyaman orang asli itu dengan star of david Israel. Gambar tu dah kena alter. jauh benar gambar star of david dengan coin tu.

    ReplyDelete
  2. lunaticg....
    waalaikumusalam....ye ker?bila BNM jawab?bgus la mcm tu...harap2 bnda nie cuma khabar angin jer...InsyaAllah...

    ReplyDelete
  3. hamzah ian....
    say pon tak thu tu yg saya post kat cni....nak mtk pndapat org ramai btl tak apa yg khabarkan ni...hope ianya tak btl sgt....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...