KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Followers

Sunday, April 24, 2011

Inilah hasilnyer.....:)

 Inilah ruponyer kupon yang aku pau dr buruh binaan Indonesia aku....Aku dapat dapat 12 kupon rasernyer.Lbh kurang RM60......apa lagi dapt kupon tu trus jom pizzalah tgh tu....sbgai buktinyer tgk tisu yang kat bawak nie...pizza tak sempat nak mabik gambar coz dah lapar sgt trus ngap masuk perut jer....nyum2
Nie pla tisu dr pizza yanga ku simpan sampai skarang ader lagi kat blm bag yg aku bawa g kerja....hehe...tak knapa sayang plk nak buang...G mkn pizza tu habis kat RM40...then belanja tuan punya kupon nie RM 15 mcm tu lah kot....Tggal lagi satu kupon ngn aku ...nak lunch kat kfc leh lagi tu...hehe....korang nak thu diorang tu dapat dari mana kupon nie....diorang g hantar duit ke Indonesia melalui bank Malaysia.Klu diorang tu hantar banyak...banyak lah  dapt kupon tu....Korang tgklah betapa banyaknyer ....buruh binaan indonesia dah bawa balik duit kita ke negara diaorang....kita kadang2 kebuluran dan merempat dnegara sendiri....sorng2 gaji mengalahkan aku...aku kerja kat cni pon cukup2 mkn jer...Aku agakkan klu diaorng tu warganegara malaysia.....diaorang tu skarang dah pakai kete mewah gamaknyer.....Dahlah untung buruh binaan luar negara nie...permit company bayar....dok kongsi company bayar jgk....Aku warganegara Malaysia kna bayar sendiri....Aku tak thulah aperlah lah kelebihan warganegara asing nie....Sampai pekerja yg warganegara di anak tirikan....huhuk....Korang tanyalah kerajaan Malaysia....knapa blh jd mcm tu....????

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...